Menu

Ajax en Arveladze: geen contractverlenging

Ajax en Shota Arveladze hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over contractverlenging. Ondanks een opening in de onderhandelingen kwamen Ajax’ technisch directeur Leo Beenhakker en Arveladzes zaakwaarnemer Ivan Benes niet tot een akkoord.

De directie van Ajax heeft besloten dat Shota Arveladze onder de gegeven omstandigheden beschikbaar blijft voor de selectie van het eerste elftal. Algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax: ‘Die beslissing hebben wij genomen in overleg met alle betrokkenen. Naar onze mening is dat op dit moment het beste voor de hele selectie.’

Komende zondag begint voor Ajax om 14.30 de competitie met de thuiswedstrijd tegen Roda JC, volgende week woensdag speelt Ajax in Glasgow de return in de derde voorronde van de Champions League tegen Celtic.

Shota Arveladze speelt sinds 1997 bij Ajax. Het contract van de Georgisch international loopt aan het eind van dit seizoen af. Arveladze kwam tot nog toe 122 officiële wedstrijden voor Ajax uit en scoorde 72 keer. Het eerstvolgende optreden van Arveladze is zijn 175ste wedstrijd totaal (vriendschappelijke wedstrijden meegeteld) in het shirt van Ajax.