Menu
Ajax en AZ hofleverancier WK-team

Ajax en AZ hofleverancier WK-team

Met ieder vier spelers zijn Ajax en AZ hofleveranciers van de 21-koppige WK-selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar. Bondscoach Foppe de Haan selecteerde Hedwiges Maduro, Ryan Babel, Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson van Ajax.

AZ levert Vlaar, Medunjanin, Wisse en Bulters voor de wereldtitelstrijd deze zomer in eigen land. De selectie telt twee spelers die in een buitenlandse competitie actief zijn. Collins John speelt bij Fulham en Quincy Owusu Abeyie staat bij Arsenal onder contract.

Bondscoach De Haan begint de voorbereiding op het WK vrijdag in Hoenderloo. Hij voegt dan nog vier extra spelers aan de selectie toe. Dat zijn Verhoek (ADO Den Haag), Elia (ADO Den Haag), Artz (Excelsior) en Zoontjes (AZ). Oranje verblijft tijdens het WK in het Brabantse Oisterwijk.
Van der Struijk, Agustien (Willem II) en PSV'er Afellay voegen zich pas op maandag bij de selectie. Het drietal komt zondag tijdens de bekerfinale in De Kuip nog in actie.

Bondscoach Marco van Basten presenteert vrijdag zijn definitieve selectie voor de kwalificatieduels van het 'grote' Oranje tegen Roemeniƫ en Finland. Vlaar, Maduro en Babel maken op dit moment nog deel uit van de voorlopige groep van Van Basten. Het trio speelt wellicht de duels met Roemeniƫ (4 juni) en Finland (8 juni) en voegt zich in dat geval op het allerlaatste moment bij de ploeg van bondscoach De Haan.

Het Nederlands elftal voor spelers onder de twintig jaar opent het toernooi in eigen land al op 10 juni met een wedstrijd tegen Japan in Kerkrade. Daarna volgen groepswedstrijden tegen Australiƫ (15 juni) en Benin (18 juni). De beste twee ploegen van de poule plaatsen zich evenals de vier beste nummers drie van de zes groepen
voor de tweede ronde van het WK. De finale wordt op 2 juli in Utrecht gespeeld.

Selectie WK onder 20. Doel: Vermeer (Ajax), Brack (FC Zwolle), Bulters (AZ). Verdediging: Tiendalli (FC Utrecht), Vlaar (AZ), Van der Struijk (Willem II), Drost (Heerenveen), Zuiverloon (Feyenoord), Otten (Excelsior).
Middenveld: Maduro (Ajax), Kruys (FC Utrecht), Afellay (PSV), Medunjanin (AZ), Emanuelson (Ajax), Agustien (Willem II).
Aanval: Owusu Abeyie (Arsenal), John (Fulham), Babel (Ajax), Vincken (Feyenoord), Rajcomar (FC Utrecht), Wisse (AZ).

Bron: ANP