Menu
Ajax en CFA sluiten overeenkomst

Ajax en CFA sluiten overeenkomst

Ajax heeft met de Chinese Football Association (CFA) een 3-jarige overeenkomst gesloten. Ajax wordt daarmee de officiële partner voor de gehele jeugdopleiding van de CFA.

Namens Ajax tekende commercieel directeur Henri van der Aat op het hoofdkantoor van de CFA in Beijing de overeenkomst. Van der Aat: ,,Dit is niet alleen een mooi moment voor Ajax. Ook voor onze partners adidas en Aegon, dat in China Aegon CNOOC heet, is het van belang dat we actief en zichtbaar zijn in hun groeimarkten. De jeugdtrainers van de CFA krijgen inzicht in onze opleidingsmethodiek en de bond stuurt jaarlijks een delegatie coaches voor opleidingstrajecten naar Amsterdam. Ook gaan hun nationale jeugdelftallen meedoen aan toernooien die Ajax organiseert.”

Als onderdeel van de samenwerking is tevens een bepaling opgenomen over een oefenwedstrijd die het eerste elftal Ajax in China gaat spelen tegen de Chinese nationale ploeg of tegen het Olympisch Elftal.

Lees ook het uitgebreide interview met Van der Aat over de samenwerking met de CFA

Henri van der Aat en zijn collega van de Chinese voetbalbond geven uitleg. Henri van der Aat en zijn collega van de Chinese voetbalbond geven uitleg.