Menu

Ajax en Chris Kanu uit elkaar

Ajax en Christopher Kanu hebben in goed gezamenlijk overleg besloten het contract te beëindigen. Het contract van Chris Kanu liep af op 30 juni 2002. Ajax heeft aangegeven dat Kanu reeds thans transfervrij mag vertrekken.

Chris Kanu blijft tot aan het einde van het seizoen de trainingen van Jong Ajax volgen, tenzij hij eerder elders emplooi vind.

Kanu werd vorige week terug naar Amsterdam gestuurd door het Spaanse Alavés dat Kanu op huurbasis binnen de selectie had. Eerder dit seizoen verhuurde Ajax ook Richard Witschge aan Alavés. De jongere broer van ex-Ajacied Nwankwo Kanu (tegenwoordig uitkomend voor Arsenal), kwam in 1997 bij Ajax en debuteerde in juni 1999 in Vietnam tijdens de Drie Continenten Cup in het eerste elftal. Hij speelde in totaal 15 competitiewedstrijden en 3 UEFA Cupduels.

Vorig seizoen maakte trainer Co Adriaanse nog 6 wedstrijden gebruik van de diensten van Kanu op de rechtsbackpositie. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op 25 februari 2001 was zijn laatste optreden in het eerste van Ajax. Met Ajax 2 behaalde de Nigeriaanse international vervolgens nog wel de landstitel in de reserve Eredivisie.

Naast Ajax en Alavés speelde Chris Kanu voor Eagle Cements, FC Internazionale Milan en FC Lugano.