Menu

Ajax en Co Adriaanse uit elkaar

Ajax en Co Adriaanse gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. De beslissing over de beëindiging van het contract heeft de directie van Ajax vanochtend genomen en aan Co Adriaanse meegedeeld. De beslissing van de directie van Ajax wordt unaniem gesteund door de Raad van Commissarissen. Ajax tracht op zo kort mogelijke termijn passende invulling voor de positie van Co Adriaanse te vinden.

Over de positie van de assistenttrainers Peter Boeve en Leo van Veen heeft Ajax geen beslissing genomen. Ajax zal binnenkort hun toekomst met hen bespreken.

Co Adriaanse werd 27 maart 2000 gepresenteerd als opvolger van Hans Westerhof. Sinds 1 juli 2000 had Adriaanse als directeur betaald voetbal de leiding over Ajax 1. Het contract van Co Adriaanse liep tot 30 juni 2003.

Adriaanse leidde Ajax in totaal in 84 duels (50 keer winst, 14 keer gelijk en 20 keer verlies). In 48 duels in de KPN Eredivisie won hij met Ajax 27 keer, speelde 9 keer gelijk en verloor 12 keer. Eén duel in de Amstel Cup werd onder Adriaanse verloren, terwijl in Europees verband in 10 wedstrijden 5 keer werd gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 3 keer verloren.

De wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag markeerde de 400ste wedstrijd van Co Adriaanse als trainer in het betaald voetbal.

Onder Co Adriaanse eindigde Ajax in het seizoen 2000-2001 als derde. Ajax neemt momenteel de tweede plaats in op de ranglijst. Zowel vorig seizoen als dit seizoen slaagde Ajax er niet in de tweede ronde van de UEFA Cup te overleven. Bovendien slaagde Ajax er niet in zich dit seizoen te kwalificeren voor de Champions League.

Adriaanse was bij Ajax aan zijn tweede periode bezig. Tussen 1992 en 1997 was hij vijf jaar hoofd opleidingen bij Ajax, waarna hij koos voor een positie als hoofdtrainer bij Willem II.