Menu

Ajax en Daniël de Ridder tekenen contract

Ajax en jeugdspeler Daniël de Ridder zijn een verbintenis voor twee jaar overeengekomen. In het contract is tevens een optie voor twee extra jaren opgenomen. De Ridder is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Ajax. Hij speelt dit seizoen beurtelings in het A1-team van Danny Blind en in de Jong Ajax-selectie van John van 't Schip.

Vorig seizoen werd Daniël de Ridder (geboren op 6 maart 1984) landskampioen in de Shell Junioren Eredivisie. In het team van Danny Blind speelde hij 26 wedstrijden, waarin hij 10 keer scoorde.

Zijn ontwikkeling in de Ajax-jeugdopleiding ging snel. Het tweede jaar in de B1 en de A2 sloeg hij over en voegde zich direct bij de A1 van Danny Blind. ,,Vanaf dat moment had ik het gevoel dat ik een echt contract zou kunnen krijgen. Het was de erkenning van mijn talent. In de A1 kon ik vanaf het begin goed meekomen. Dat gaf ook veel vertrouwen", volgens de dolblije jeugdspeler.

Op 21 oktober afgelopen jaar debuteerde hij in de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II voor Jong Ajax in de Beloftencompetitie. In totaal speelde De Ridder 4 competitiewedstrijden voor Jong Ajax. Bovendien kwam hij dit seizoen 14 keer in actie in de A1 en droeg hij 2 doelpunten bij aan de productie.

Woensdagavond werd Ajax 2 met Daniël de Ridder in de gelederen in de achtste finales van de strijd om de Amstel Cup met 4-2 uitgeschakeld door Excelsior. De terleurstelling over deze uitschakeling is nog steeds groot, maar het contract vergoed veel. ,,Vandaag ben ik ongelooflijk blij. Dit is fantastisch. Hier heb ik al die jaren keihard voor gewerkt. Soms was het heel zwaar, omdat ik er mijn opleiding gymnasium naast het voetballen bij deed. Met de steun van mijn ouders heb ik het gered."