Menu
Ajax en Edgar Davids gaan uit elkaar

Ajax en Edgar Davids gaan uit elkaar

Ajax en Edgar Davids hebben besloten geen nieuwe verbintenis met elkaar aan te gaan. Het huidige contract van de aanvoerder loopt af op 30 juni 2008.

Edgar Davids bedankt het publiek in de ArenA na de play-offwedstrijd tegen FC Twente. Edgar Davids bedankt het publiek in de ArenA na de play-offwedstrijd tegen FC Twente.

Op 30 januari 2007 keerde de 34-jarige Amsterdammer, na meer dan 10 jaar in het buitenland gevoetbald te hebben, terug bij Ajax. Ruim 15 jaar daarvoor, op 8 september 1991, maakte Davids zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de wedstrijd Ajax - RKC Waalwijk (5-1). Davids verliet Ajax in mei 1996 en speelde achtereenvolgens bij AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.

De middenvelder speelde 184 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst, daarin maakte hij 36 doelpunten. Hij werd met Ajax drie keer kampioen van Nederland en twee keer Bekerwinnaar. Verder veroverde hij met de Amsterdamse club vier keer de Super Cup (die tijdens zijn loopbaan werd omgedoopt tot Johan Cruijff Schaal), een Europese Super Cup, de UEFA Cup, de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams.

Edgar Davids zei over het aanstaande vertrek het volgende: ,,Aan de ene kant vind ik het jammer dat we uit elkaar gaan, want ik ben Amsterdammer en Ajacied. Maar het is ook niet zo dat ik ten koste van alles bij Ajax kan blijven. Ik heb de afgelopen weken al vaker gezegd dat de kans dat ik zou blijven heel klein was. Op dit moment weet ik nog niet wat ik ga doen. Er is de afgelopen periode interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik ben fit en voel me nog goed genoeg om op niveau door te voetballen.”

,,Toen ik zondag het veld instapte stond ik er niet bij stil dat het de laatste keer zou zijn in een Ajax-shirt. Maar toen ik het veld afliep, voelde het toch dat het de laatste keer was. Om die reden liep ik samen met Johnny Heitinga een rondje langs de tribunes, eigenlijk een afscheidsrondje dus. Het is normaal dat je als speler na afloop het publiek bedankt, maar nu heb ik dat iets uitgebreider gedaan. Ik kom aan het begin van volgend seizoen zeker nog een keer langs om echt afscheid van de supporters te nemen.”