Menu
Ajax en Endemol Sport starten unieke samenwerking

Ajax en Endemol Sport starten unieke samenwerking

Ajax en Endemol Sport hebben een exclusieve overeenkomst met elkaar gesloten rond Ajax TV. Concreet houdt dit in dat Endemol Sport als producent zorg zal dragen voor de volledige programmering van Ajax TV.

Via de clubzender worden voetballiefhebbers wereldwijd nog beter bediend met samenvattingen, de mooiste goals en grootste Ajax-triomfen. Daarnaast hebben beide partijen de intentie en ambitie om hun samenwerking de komende jaren uit te bouwen naar de andere platforms die Ajax als voetbalclub rijk is. Endemol Sport zal op termijn dus ook in breder verband toeleverancier van content zijn. Het is voor het eerst in Nederland dat een producent en voetbalclub met elkaar tot een samenwerking van deze omvang komen. Naast de samenwerking rond Ajax TV bouwt Endemol Sport haar portfolio uit en brengt de producent aankomend seizoen ook alle wedstrijden van de Eredivisie exclusief in beeld.

Via de clubzender blijven supporters, sponsoren en andere Ajax partners op de hoogte van ontwikkelingen binnen de club. Vanaf de start van de competitie brengt Endemol Sport voor Ajax TV samenvattingen, de mooiste goals en grootste Ajax-triomfen in beeld. Evenals het afgelopen jaar zal Ajax TV te zien zijn via Eredivisie Live en online via Ajax.nl. Omdat Ajax als voetbalclub ook op internationaal niveau een grote fanschare heeft, zal Endemol Sport in samenspraak met de club speciaal voor voetballiefhebbers in het buitenland 'Ajax TV International' produceren. Maar ook supporters die zich tijdens de thuiswedstrijden in de ArenA bevinden worden bediend. Zij kunnen via de vele televisies en grote schermen de stadionjournaals volgen die eveneens door Endemol Sport zullen worden geproduceerd.

Arjan van Westerloo, Hoofd Endemol Sport toont zich verheugd over de overeenkomst: ,,In een tijdsbestek van een jaar heeft Endemol Sport een enorme groei doorgemaakt. Naast exclusieve producent van Eredivisie Live zijn we enorm trots dat we ons vanaf het nieuwe voetbalseizoen ook hofleverancier mogen noemen van een van de grootste clubs uit de Nederlandse competitie. Dat zal verder gaan dan de stadionjournaals. We gaan ook invulling geven aan nieuwe media.”

Henri van der Aat, commercieel cirecteur van Ajax, is ook tevreden met de overeenkomst: ,,Voor Ajax betekent dit een kwaliteitsinjectie. Op televisie is Ajax TV niet alleen dagelijks bij Eredivisie Live te zien, maar is onze clubzender in ruim dertig landen te ontvangen. Via onze vernieuwde website zijn de dagelijkse reportages dagelijks wereldwijd te zien. Dat is goed en belangrijk, want er gebeurt op dagbasis heel veel bij Ajax. We maken dagelijks meerdere nieuwe filmpjes, altijd in totaal ruim twintig minuten Club TV, zodat voetballiefhebbers die Ajax willen volgen daar ook goed toe in de gelegenheid worden gesteld. Dankzij de samenwerking met Endemol Sport kunnen we onze communicatiemogelijkheden verder uitbouwen en verbeteren.”

Endemol Sport wordt vanwege de omvang van de samenwerking met Ajax per direct uitgebreid. Om de redactionele afhankelijkheid van zowel Eredivisie Live als Ajax TV te kunnen waarborgen, wordt binnen Endemol Sport een afzonderlijke divisie ingericht.