Menu
Ajax en FC Kopenhagen bereiken overeenstemming over transfer Victor Jensen

Ajax en FC Kopenhagen bereiken overeenstemming over transfer Victor Jensen

Ajax en FC Kopenhagen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Victor Jensen. De aanvallende middenvelder tekent op korte termijn een contract dat ingaat op 1 juli 2017 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2020.

Jensen werd op 8 februari 2000 geboren in Kopenhagen, Denemarken. De 17-jarige jeugdinternational is afkomstig van het Deense FC Kopenhagen. Met ingang van het seizoen 2017-2018 sluit hij aan bij Ajax O19. 

Complimenten John Steen Olsen
Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Het is mooi dat wij dit grote talent hebben weten te contracteren. Complimenten voor onze Deense scout John Steen Olsen, mede dankzij zijn inspanningen komt Jensen naar Amsterdam. Met ingang van komend seizoen zal hij aansluiten bij het vlaggenschip van onze opleiding, het elftal O19.” 

Vele Denen gingen hem voor bij Ajax
Victor Jensen: ,,Ik ben erg blij en bovendien ook trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Het is een grote club met een prachtige historie. Veel Deense spelers zijn mij in het verleden bij Ajax voorgegaan. Mijn doel is om zo spoedig mogelijk deel uit te maken van het eerste elftal en te slagen bij de club. Op deze plaats ook een dankwoord voor FC Kopenhagen, zonder hen had ik deze mooie stap in mijn carrière niet kunnen maken.”     

Lees ook: Dolberg wint Johan Cruijff Prijs
Lees ook:
Ajax contracteert Zian Flemming