Menu

Ajax en Gatorade tekenen suppliersovereenkomst

Ajax en Gatorade hebben vandaag een suppliersovereenkomst voor drie jaar getekend. Met de overeenkomst heeft Ajax 's werelds grootste sportdrankenfabrikant aan zich gebonden. In de relatie met Ajax zal Gatorade de titel 'Official Sportsdrink van AFC AJAX' mogen dragen.

De samenwerking behelst echter meer dan enkel de levering van uitgebalanceerde sportdrank. In oktober 2003 onderging de Ajax-selectie een zweettest, die in nauwe samenwerking was opgezet door Gatorade en de medische staf van Ajax. Fredericque Holdert van Gatorade ziet hierin ook de grote kracht van de sportdrankfabrikant: ,,Gatorade heeft een wetenschappelijk instituut achter zich. De Gatorade Sports Science Institute. Gatorade heeft dan ook een perfecte uitgebalanceerde samenstelling. Met de drank kun je sportieve inspanningen langer en beter aan."

De namen Ajax en Gatorade zijn ondanks de korte samenwerking in de markt al nauw met elkaar verbonden. ,,We merken bijvoorbeeld op sportverenigingen dat Ajax en Gatorade al met elkaar worden geassocieerd. We zijn dan ook blij dat twee bedrijven, die voor kwaliteit staan, met elkaar verbonden zijn."