Menu
Ajax en Hollandia Hoorn bezegelen HET-samenwerking

Ajax en Hollandia Hoorn bezegelen HET-samenwerking

Hollandia Hoorn en Ajax tekenden dinsdagavond het HET-samenwerkingsverband. De Noord-Hollandse club is de 23e voetbalvereniging waarmee de Amsterdamse club een overeenkomst sluit. Kort voor de aftrap van Ajax - FC Groningen werd de verbintenis getekend.

,,Hollandia is een gerenommeerde club, met een goede jeugdopleiding’’, complimenteerde Ajax’ technisch directeur Martin van Geel de nieuwe partner.
Het samenwerkingsverband met amateurclubs uit de regio spitst zich volledig toe op Hoofd- Eerste en Tweedeklassers. De Hoornse club was jaren achtereen een vertrouwd gezicht in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Sinds dit seizoen komt speelt Hollandia –opgericht op 1 september 1898– in de eerste klasse. Halverwege het voetbaljaar 2005-2006 hebben de Hoornaars alweer een reuzenstap gezet terug naar de hoofdklasse. ,,We hebben tot nu toe niets verloren en niets gelijkgespeeld’’, legt algemeen secretaris Peter van Lobberegt trots uit.
,,Dat Hollandia snel weer terug keert in de hoofdklasse, is iets waar we eigenlijk al vanuit zijn gegaan’’, grapte Ajax’ algemeen directeur Maarten Fontein, kort voor het tekenen van het contract.
Ook de Hoornse jeugd speelt bovendien op een mooi niveau. De A1 komt uit in de eerste divisie. De B1 en C2 spelen in de tweede divisie. ,,We hebben in totaal 474 spelende KNVB-leden. Het totale ledenaantal ligt rond de 700.’’

De clubs waarmee Ajax een HET-samenwerkingsovereenkomst sluit, doen onder meer hun voordeel met de technische en medische kennis uit de Ajax-organisatie. De grootste amateurtalenten kunnen worden uitgenodigd voor een proeftraining- of wedstrijd bij Ajax.
,,Het HET-project is de afgelopen jaren prima gelopen’’, vervolgde Van Geel. ,,Ajax en de clubs waarmee wordt samengewerkt, houden zich uitstekend aan de afspraken.’’
Nadat Klaas van Kalken, vice voorzitter van Hollandia, en Fontein de HET-overeenkomst signeerden werden de twee champagneflessen ontkurkt. Na het vullen van de glazen werd getoost op een vruchtbare samenwerking.