Menu

Ajax en Internazionale in principe akkoord over transfer Andy van der Meyde

Ajax en Internazionale hebben een principe-overeenkomst bereikt over de transfer van Andy van der Meyde. Ajax wacht nog op een getekende bankgarantie van Inter om de overgang te finaliseren. Inter en Van der Meyde hebben nog geen overeenstemming bereikt, maar club en speler zijn wel al met elkaar in gesprek. Over de financiële condities van het contract doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Ajax-coach Ronald Koeman: “Wanneer dit soort ploegen zich meldt en de speler de ambitie heeft voor zo’n club te gaan spelen, is het voor Ajax moeilijk zich daar tegen teweer te stellen. Wij verwachten met de aan te trekken spelers er niet op achteruit te gaan.”

Andy van der Meyde debuteerde op 1 november 1997 bij Ajax in de competitiewedstrijd tegen FC Twente (1-0 voor Ajax). Hij scoorde voor het eerst op 18 maart 2001 in het competitietreffen met Sparta dat door Ajax met 9-0 werd gewonnen.

Met Ajax werd Andy van der Meyde landskampioen in 1998 en 2002. Bovendien won hij in Amsterdamse dienst drie keer de Amstel Cup: 1998, 1999 en 2002. In 2002 werd daar ook nog de Johan Cruijff Schaal aan toegevoegd.

Andy van der Meyde speelde in totaal 91 competitiewedstrijden voor Ajax. Hij maakte in die duels 19 doelpunten. In totaal staat de Ajax-teller voor Van der Meyde op 122 officiële wedstrijden en 21 doelpunten.

Met Jong Ajax vierde Andy van der Meyde in 1998 en 2001 het landskampioenschap.

De van origine Arnhemse aanvaller werd door Ajax in het seizoen 1999-2000 verhuurd aan FC Twente. Hij speelde er 32 competitiewedstrijden en scoorde 2 keer.

Op 19 mei van het afgelopen jaar liet Dick Advocaat Andy van der Meyde debuteren in het Nederlands Elftal. Hij speelde tot nog toe 4 interlands en scoorde 1 keer. Op de erelijst van Andy van der Meyde staan ook nog 25 jeugdinterlands met 5 doelpunten.