Menu
Ajax en Jaakke verheugd met uitkomst onderzoek

Ajax en Jaakke verheugd met uitkomst onderzoek

Ajax en voormalig voorzitter John Jaakke zijn verheugd met onderstaand bericht, dat zojuist door het openbaar ministerie als persbericht is verzonden.

ajax logo carrousel

Computers in beslag genomen om computervredebreuk

In een onderzoek naar computervredebreuk bij de ex-bestuursvoorzitter van Ajax heeft de politie donderdagmorgen een woning in Zoetermeer doorzocht. Hierbij heeft de politie computers in beslag genomen.
De bewoner van de woning in Zoetermeer heeft een uitgebreide verklaring afgelegd. Om zijn verhaal te controleren is vervolgens onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam de werkgever bezocht waar de man als bureauredacteur werkt. Hier zijn de loggegevens van de man op de server opgevraagd en is zijn werkstation in beslag genomen.
Het onderzoek naar computervredebreuk is gestart naar aanleiding van een aangifte van de bestuursvoorzitter van Ajax in mei 2008. Op zijn persoonlijke e-mailadres zou zijn ingebroken en gevoelige informatie gestolen. Deze gegevens, zoals concept persberichten en informatie over het 'Coronel-rapport', werden vervolgens in de publiciteit gebracht.
Omdat het hier ging om gevoelige informatie over de toekomst van Ajax, startte de voetbalclub een onderzoek dat later door de politie werd overgenomen. Dit onderzoek leidde tot de doorzoeking vandaag in de woning in Zoetermeer. De in beslag genomen computers worden door de politie onderzocht. (einde bericht)


Ajax en John Jaakke hebben van justitie vernomen, dat het vermoeden dat er sprake was van computerfraude, bevestigd is. De club en de voormalig voorzitter zijn geschokt dat het gaat om een bureauredacteur, maar zijn verheugd dat het vertrouwen in de organisatie wederom bevestigd is. Ajax is bovendien buitengewoon content dat de verdachtmakingen richting betrokkenen in het algemeen en voormalig voorzitter John Jaakke in het bijzonder, onterecht zijn gebleken.

John Jaakke: ,,Ik heb in mei 2008 aangifte gedaan omdat ik er van overtuigd was dat de stukken door inbraak uit mijn computer zijn gestolen. Ik ben erg blij dat dit nu vaststaat.''

Uri Coronel: ,,Ik heb nooit getwijfeld aan de integriteit van de leden van de commissie en de andere direct betrokkenen. Ik ben verheugd met de bevestiging van dat vertrouwen.''