Menu
Ajax en Jong Ajax winnen demonstratieduels

Ajax en Jong Ajax winnen demonstratieduels

Met een belangrijke en een cruciale wedstrijd voor de deur ging Ajax vanzelfsprekend niet voluit in de vriendschappelijke confrontatie met FC Omniworld, die diende als afsluiting van de Open Dag. Het resultaat was een meevaller, temeer daar de 3-0 zege op de Almeerse debutant in het betaalde voetbal voor Ajax ook de eerste seizoensoverwinning in de Amsterdam ArenA betekende.

Daartegenover stond het geblesseerd uitvallen van Olaf Lindenbergh, een potentiële basiskracht in de aanstaande duels met PSV (om de Johan Cruijff Schaal) en Brøndby of Dinamo Tiblisi in de derde voorronde van de Champions League. De van AZ overgekomen middenvelder moest zich na twintig minuten later vervangen door Nourdin Boukhari, nadat hij in een duel geraakt was aan het rechterdijbeen. De kwetsuur leek mee te vallen, gezien het feit dat Lindenbergh zonder al te veel moeite zelf richting catacombes liep.

De wedstrijd tegen Omniworld bestond uit twee delen van ieder 25 minuten. In de eerste helft maakte Ajax het verschil. De ploeg bestond toen uit Vonk, Heitinga, Escudé, Maduro, Vermaelen, De Jong, Pienaar, Lindenbergh, Rosales, Anastasiou en De Ridder. Zeven minuten voor de onderbreking opende Nigel de Jong de score namens de Amsterdammers. In de slotminuut verdubbelde Yannis Anastasiou de marge, in de toegevoegde tijd gevolgd door een doelpunt van Daniël de Ridder.

Na de pauze verscheen Ajax in een compleet gewijzigde formatie binnen de lijnen, met dien verstande dat Boukhari al iets eerder was ingevallen voor Lindenbergh. Verder maakten ook Lobont, Obodai, Grygera, Galásek, Emanuelson, Lindgren, Sneijder, De Mul, Charisteas en Babel hun opwachting. De vernieuwde ploeg had moeite om een vuist te maken tegen Omniworld, alhoewel er genoeg kansen waren op uitbreiding van de score. Vooral Angelos Charisteas liet een enorme mogelijkheid ongebruikt.

Danny Blind zal via de telefoon zijn bijgepraat over de wedstrijd, want de trainer van Ajax was zelf niet aanwezig op de bank. Blind vertrok na de ochtendtraining richting Denemarken, waar hij vanavond zijn licht opsteekt bij de wedstrijd tussen Brøndby en Dinamo Tiblisi.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Omniworld kwamen ook de Beloften in actie. De ploeg van trainer John van den Brom versloeg zondaghoofdklasser AFC, die met ex-Ajacieden als Rody Turpijn en Robert Gehring aan de aftrap verscheen. Vooral de tweede helft was leuk om te zien, met linksbuiten Javier Martina als grote smaakmaker. Hij maakte in de 50ste minuut zelf de openingstreffer, waarna hij Murat Yildirim in staat stelde de eindstand op 2-0 vast te stellen. Opmerkelijk genoeg werd Rody Turpijn uit het veld gestuurd. De ex-prof kon zich vlak voor tijd niet beheersen na een grove overtreding en trapte een tegenstander van achteren onderuit.