Menu
Ajax en Juventus akkoord over Bouy

Ajax en Juventus akkoord over Bouy

Ajax en Juventus hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Ouasim Bouy. De overgang naar de Italiaanse club is per direct. De middenvelder uit de A1 stond nog tot en met 30 juni 2012 onder contract bij Ajax. Bouy, geboren op 11 juni 1993 in Amsterdam, heeft de jeugdopleiding van Ajax doorlopen.

Technisch directeur ad interim Danny Blind over de transfer van Bouy: ,,Ouasim is een groot talent. We waren graag met hem doorgegaan. In december begonnen we de gesprekken voor een nieuw contract. Bij een van de gesprekken deden wij hem een vierjarige aanbieding. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Maar we zijn er toen niet uitgekomen."

Blind vervolgt: ,,Na een vervolggesprek in januari meldde Juventus zich bij de zaakwaarnemer van Bouy. Zij deden hem een aanbieding deed die hij niet kon en niet wilde weigeren. Zijn contract loopt af, dus aan het einde van dit seizoen zou hij transfervrij zijn. Juventus wilde hem echter nu al hebben. Door Ouasim nu al te laten gaan, heeft Ajax ook nog een transfersom kunnen bedingen. We gunnen hem die kans en wensen hem heel veel succes, al vinden we het heel jammer dat hij niet nog een paar jaar bij Ajax is gebleven.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst