Menu
Ajax en MDY naar innovatieve toekomst

Ajax en MDY naar innovatieve toekomst

Ajax tekende dinsdag een suppliercontract met MDY Sports Nutrition. Het Duivendrechtse bedrijf levert Ajax de komende drie jaar onder meer sport- en hersteldranken en sportrepen.

,,Onze naam kennen mensen misschien al van onze kratjes bij de dug-out’’, vertelt Ebert Koehorst van MDY, kort voor de ondertekening van het contract. De commercieel directeur doelt vooral op de inhoud van de kratjes die sinds dit seizoen te zien zijn nabij de Ajax-dug-out. De Ajacieden lessen hun dorst nu al met de producten van MDY, sinds dit seizoen official supplier van de Amsterdamse club. ,,We zijn een klein bedrijf, maar op bepaalde vlakken wel marktleider.’’ Met 20 jaar ervaring in de sportwereld, zijn de Duivendrechters specialisten in het herstellen van (top)sportprestatie. Producten worden geëxporteerd naar zestien landen. MDY werkt al langer samen met onder meer hockeybond KNHB. Op dit moment wordt met chemiebedrijf DSM samengewerkt aan een exclusieve, vernieuwende hersteldrank. Ajax volgt die ontwikkelingen met interesse. Zo koersen MDY en Ajax gezamenlijk recht af op een vernieuwende toekomst.

Ebert Koehorst (links) en Maarten Fontein tekenen het suppliercontract. Ajax-clubarts Edwin Goedhart (rechts) kijkt goedkeurend mee. Ebert Koehorst (links) en Maarten Fontein tekenen het suppliercontract. Ajax-clubarts Edwin Goedhart (rechts) kijkt goedkeurend mee.

Na of tijdens een training of wedstrijd is het belangrijk om het arsenaal aan suikers, eiwitten en koolhydraten snel bij te vullen. ,,Sport- en hersteldranken zijn niet meer weg te denken uit de topsport’’, legt Ajax-clubarts Edwin Goedhart uit. ,,Met deze samenwerking hopen we de spelers op een nog hoger niveau te brengen dan ze nu al zitten. Ook omdat spelers steeds sneller hersteld moeten zijn, voordat alweer een volgende inspanning moet worden geleverd.’’
Voordat de verbintenis officieel werd gesigneerd, kregen clubarts Goedhart, algemeen directeur Maarten Fontein en commercieel manager Daniël van der Burg een rondleiding door het pand van MDY. De voorliefde voor sport kwam tijdens de rondgang duidelijk naar voren. Diverse sporttricots en sportfoto’s sieren de muren. Na de ondertekening van het contract ontving Koehorst uit handen van Van der Burg een officieel Ajax-shirt, gesigneerd door de voltallige selectie. Het pronkstuk wordt ingelijst en krijgt een prominente plek in het bedrijf, zo beloofde Koehorst direct.