Menu
Ajax en Milan akkoord over Emanuelson

Ajax en Milan akkoord over Emanuelson

Ajax en AC Milan hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Urby Emanuelson. De overgang naar de Italiaanse club is per direct en onder voorbehoud van enkele zaken die in Milaan dienen te worden afgewikkeld. De speler stond nog tot en met 30 juni 2011 onder contract bij Ajax.

Emanuelson, geboren op 16 juni 1986 in Amsterdam, doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax alvorens hij op 24 februari 2005 bij AJ Auxerre – Ajax (3-1) zijn debuut maakte in het eerste elftal. De linkspoot speelde 255 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 22 keer doel trof.

Urby Emanuelson won met Ajax drie keer de KNVB Beker (2006, 2007 en 2010) en twee keer de Johan Cruijff-schaal (2006 en 2007). Emanuelson speelde tot nu toe 13 officiële wedstrijden in het Nederlands elftal.

,,We hadden hem liever willen behouden, maar Urby gaf duidelijk aan dat hij nu al wilde gaan, sprak trainer Frank de Boer na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. ,,Liever had ik hem over een halfjaar pas zien gaan. Urby is op en top Ajacied en ik wens hem het allerbeste bij AC Milan. We gaan ons best doen om hem op een mooie manier afscheid te kunnen laten nemen van de club en dus ook van de supporters.''

Houd Ajax TV in de gaten voor een exclusief afscheidsinterview met Urby Emanuelson

Tekst en foto: Ajax.nl