Menu
Ajax en partners sluiten nieuw convenant

Ajax en partners sluiten nieuw convenant

In de Amsterdam ArenA is zondag een vernieuwde versie van het Amsterdams Convenant Betaald Voetbal ondertekend door alle betrokken partijen. Naast Ajax, waren ook de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA, het politiekorps Amsterdam-Amstelland en het O.M. (arrondissement Amsterdam) vertegenwoordigd.

Alle betrokken partijen gingen in 2005 een convenant aan, dat het belang erkent en onderschrijft een goede samenwerking op het gebied van de organisatie en veiligheid van betaald voetbal in Amsterdam. Elke partij heeft daarbij zijn eigen verantwoordelijkheid in de organisatie.

De doelstelling van de samenwerkingsovereenkomst blijft het bevorderen van de veiligheid van en service voor bezoekers. Het bezoeken van betaald voetbalwedstrijden moet ongestoord en veilig plaatsvinden. Zowel bij de thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA als ook bij uitwedstrijden van Ajax. De partners concludeerden eerder al dat de veiligheid rondom de stadions in de afgelopen jaren is verbeterd. Het blijft belangrijk dat alle partners zich blijven inzetten voor een veilig, ordelijk en feestelijk verloop van de wedstrijden.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Ajax en vertegenwoordigers van alle partijen in de Amsterdam ArenA. Ajax en vertegenwoordigers van alle partijen in de Amsterdam ArenA.