Menu
Ajax en Polar verlengen samenwerking

Ajax en Polar verlengen samenwerking

Ajax en Polar gaan langer met elkaar door. Sander Werring, managing director Polar Nederland, en Henri van der Aat (commercieel directeur van Ajax) hebben zondag voorafgaand aan Ajax - De Graafschap (3-1) het vernieuwde sponsorcontract getekend.

Polar, wereldmarktleider op het gebied van hartslagtechnologie en op hartslag gebaseerde functies, en Ajax zijn al jaren op sportief vlak aan elkaar verbonden.

Concreet houdt de samenwerking in dat Polar ook volgend seizoen weer de leverancier van trainingssystemen en trainingscomputers voor de medische & sportwetenschappelijke staf van Ajax blijft. Met Polar wordt gemeten hoe de hartslag van de spelers zich ontwikkelt tijdens trainingen o.a. met behulp van een shuttle run test. Tevens wordt bepaald en gemonitord wat de trainingsbelasting van elke individuele speler en het totale team is.

De twee partijen zijn blij met de verlengde samenwerking. Sander Werring reageert: ,,Met meer dan 30 jaar ervaring is Polar wereldmarktleider op het gebied van hartslagtechnologie door het ontwikkelen van innovatieve sportproducten. Wij zijn trots dat we naast onze samenwerking met een veelvoud aan Nederlandse topsportteams waaronder de TVM schaatsploeg en de Rabo Wielerploegen ook aan de huidige kampioen van Nederland onze expertise kunnen leveren.”

Ajax en Polar brengen een toost uit op de verlengde samenwerking. Ajax en Polar brengen een toost uit op de verlengde samenwerking.

,,We hebben een sterke band met Ajax. Onze vestiging zit in Almere, dus ook gevoelsmatig zitten we dicht bij de ArenA", vervolgt Werring. ,,Ajax is wereldberoemd vanwege de jeugdopleiding, de manier waarop ze spelers 'vormgeven'. Daar willen we ons merk graag aan koppelen."

Het verhaal dat de voetbalwereld in vergelijking met andere sporten conservatief zou zijn, weerlegt de managing director van Polar. ,,Er zit een wereld van verschil tussen individuele sporten en teamsporten. Sinds de jaren tachtig ondersteunen we al individuele atleten, bij teamsporten is dat pas veel later begonnen. Met Ajax als uithangbord gaan we de methodes voor teamsporten steeds verder ontwikkelen. Het verhaal dat de voetbalwereld conservatief is, is wat ons betreft dus een fabeltje."

,,We zijn tevreden dat we als Ajax wederom een samenwerking met een supplier hebben verlengd", zegt Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat. ,,Ajax traint intensief met het Polar TEAM2 trainingssysteem en Polar trainingscomputers. Door de koppeling met onze andere systemen worden alle ontwikkelingen van onze selectiespelers nauwkeurig gemonitord.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Henri van der Aat en Sander Werring zetten hun handtekening onder de verlengde overeenkomst. Henri van der Aat en Sander Werring zetten hun handtekening onder de verlengde overeenkomst.