Menu
Ajax en PSG akkoord over Van der Wiel

Ajax en PSG akkoord over Van der Wiel

Ajax en Paris Saint-Germain hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Gregory van der Wiel. De overgang naar de Franse club is per direct. De speler stond nog tot en met 30 juni 2013 onder contract bij Ajax.

Van der Wiel werd op 3 februari 1988 geboren in Amsterdam. De rechtsback maakte zijn debuut voor Ajax op 11 maart 2007, in de wedstrijd FC Twente – Ajax (1-4). De international, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax, speelde in totaal 191 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij 12 keer doel trof.

Van der Wiel werd in Amsterdamse dienst twee keer landskampioen (2011 en 2012), won tweemaal de KNVB Beker (2007 en 2010) en één keer de Johan Cruijff Schaal (2007).

Frank de Boer over de transfer van Van der Wiel: ,,Ik heb altijd gezegd dat wij hem een transfer gunnen. Hij was daar aan toe en hij heeft het verdiend. Paris Saint-Germain is een mooie en ambitieuze club. Wij willen Greg ook langs deze weg heel hartelijk bedanken voor zijn jaren bij Ajax en heel veel succes wensen in Parijs.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst