Menu
Ajax en PSV nemen het tegen elkaar op in e-battle

Ajax en PSV nemen het tegen elkaar op in e-battle

De Amsterdam ArenA is zondag 18 december het decor van maar liefst twee toppers. Ajax en PSV nemen het die middag namelijk zowel binnen als buiten de lijnen tegen elkaar op. Initiatiefnemer Ziggo zorgt voor de allereerste e-battle tussen twee Nederlandse topclubs, die tijdens de warming-up van het Eredivisieduel zal worden uitgevochten op de grote schermen in de Amsterdam ArenA.

Zowel Ajax als PSV selecteert middels een kwalificatietoernooi een duo dat het e-team van de club in de ArenA zal vertegenwoordigen. Hierdoor zullen de allerbeste gamers in het spel FIFA17 gaan strijden om de winst van de e-battle tussen Ajax en PSV.

Ajax en PSV omarmen e-sports
De wereld van e-sports groeit snel. Sommige wedstrijden trekken zowel online als op locatie duizenden fans. Ajax heeft als eerste club in Nederland officieel een e-player gecontracteerd. Koen Weijland vertegenwoordigt de Amsterdammers in e-sports. Hij zal tijdens de eindstrijd in de ArenA aanwezig zijn als coach van het e-team van Ajax.  

Inschrijven tot maandag
Als hoofdsponsor van Ajax ziet Ziggo deze topper als een kans om supporters uit te nodigen voor een onderlinge strijd op dit vlak. Fans kunnen zich tot maandag 12 december (22:00 uur) via www.ziggo.nl/e-battle inschrijven voor het kwalificatietoernooi en zo kans maken om hun eigen club te mogen vertegenwoordigen. Zowel de selectiewedstrijden als de finale worden uitgezonden via www.twitch.tv/ignbenelux