Menu
‘Ajax en PSV ontlopen elkaar niet veel’

‘Ajax en PSV ontlopen elkaar niet veel’

Ajax kan zondag het verschil met PSV terugbrengen van zes naar drie punten. Dan moet er wel van de lijstaanvoerder worden gewonnen. ,,We zullen het initiatief moeten nemen”, zei trainer Adrie Koster vrijdagmiddag tijdens zijn perspraatje.

Het belang van de komende wedstrijd voor Ajax is uiteraard niet zo moeilijk aan te geven. Koster: ,,Als we nog een rol in de competitie willen spelen dan moeten we winnen om zo dichterbij te komen. Als het gelijk wordt, is het ook nog niet voorbij, maar we willen de kloof nu verkleinen. Dan is de strijd weer helemaal open.”

Dat het niet eenvoudig zal worden, beseft Koster ook. ,,PSV maakte donderdagavond in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur een goede indruk op mij. Ze zullen door de overwinning vertrouwen hebben gekregen. Hoe zij tegen ons zullen spelen, weet ik niet. Beginnen ze dan wel met Dzsudzsak en Bakkal? Of spelen ze weer met andere mensen? Voor ons is dat echter niet belangrijk. Wij moeten van onszelf uitgaan. PSV gaf tegen ons in de ArenA een paar kansen weg, maar wij benutten die niet. Dat deden zij wel. Uit de twee mogelijkheden die zij kregen, scoorden ze twee keer. Wij zullen het initiatief moeten nemen en er vol voor moeten gaan.”

Koster kijkt tevreden terug naar het spel van zijn team de afgelopen maand. ,,Na de winterstop is het voetbal bij ons beter geworden. We hebben één zeperd opgelopen tegen Roda JC, maar daarna hebben we draad weer opgepikt. Tussen Ajax en PSV is er niet zo’n groot verschil meer. Ik ben wel benieuwd hoe de wedstrijd zich ontwikkelt.”

Als er een wedstrijd komt. Want de politiebond ACP heeft de gemeente Eindhoven gemeld dat er dan mogelijk wordt gestaakt. ,,Wij hebben die geruchten ook gehoord”, zei Koster vrijdagmiddag. ,,Mocht dat gebeuren en de wedstrijd wordt daardoor niet gespeeld dan vind ik het competitievervalsing. Want je kan beter zes punten achterstaan met nog zeven wedstrijden te spelen, dan zes punten met nog vier wedstrijden te spelen.”

Koster kan zondag niet beschikken over Gregory van der Wiel. Ook moet hij Rasmus Lindgren waarschijnlijk thuis laten. ,,Rasmus heeft last van zijn linkerhamstring. Ik denk niet dat de wedstrijd tegen PSV haalbaar is voor hem." Ismael Urzaiz kreeg donderdag een tik op de kuit en zijn landgenoot Albert Luque liep een bekkenkamblessure op. Zaterdag wordt er verder gekeken naar die blessures en naar de rug van Dennis Gentenaar. Kenneth Perez kon vrijdag instappen bij de rest van de selectie nadat hij donderdag apart had getraind na ziekte. Klaas Jan Huntelaar ontbrak wegens trieste familie-omstandigheden en zal zich zaterdag weer melden.