Menu
Ajax en ROC starten Ajax College

Ajax en ROC starten Ajax College

Ajax en ROC van Amsterdam zijn dinsdag overeengekomen om onder de naam ‘Ajax College’ intensiever te gaan samenwerken. De samenwerking loopt in ieder geval tot medio 2010.

Ajax-directeuren Henri van der Aat (links) en Jeroen Slop (rechts) tekenden net als ROCvA-bestuursvoorzitter Edo de Jaeger (midden) het samenwerkingscontract. Ajax-directeuren Henri van der Aat (links) en Jeroen Slop (rechts) tekenden net als ROCvA-bestuursvoorzitter Edo de Jaeger (midden) het samenwerkingscontract.

Veel voetballers uit de Ajax-jeugdopleiding volgen een VMBO- of MBO-opleiding op ROCvA. Zij kunnen vanaf nu rekenen op specifiekere en individuele begeleiding tijdens hun periode als student van ROCvA. De opleidingen die de spelers volgen of gaan volgen, worden flexibel ingericht. Dat betekent dat er bijvoorbeeld meer rekening wordt gehouden met de drukke sportagenda van de jonge Ajacieden. De begeleiders van ROCvA zullen in de nieuwe situatie ook intensief overleggen met de studiebegeleiding van Ajax.

Het doel van het Ajax College is duidelijk. Zowel de club als de onderwijsinstelling hoopt dat door middel van extra begeleiding nog meer spelers hun VMBO- of MBO-diploma halen. Een diploma biedt degenen die uiteindelijk minder succesvol zijn in het voetbal een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Ook betekent een diploma een mooi startpunt voor een carrière na het voetbal.

Neem een kijkje op de website van ROCvA >>