Menu

Ajax en Roto Smeets bezorgen kinderen leuke middag

Onder leiding van Ajacieden Aron Winter, Maarten Stekelenburg en Wesley Sneijder trainde woensdagmiddag een groep jonge voetbaltalenten op de Toekomst. Ajax-sponsor Roto Smeets had voor kinderen van haar klanten een leuke middag georganiseerd.

De drie trainers roepen de kinderen eerst bij elkaar en vertellen wat de bedoeling van de training is. Daarna gaat de groep op de foto, want veel ouders hebben uiteraard hun camera meegenomen om de dag van zoon of dochter te vereeuwigen.

Vervolgens splitsen Stekelenburg, Sneijder en Winter de groep op en begint de warming-up. Daarna rekken en strekken en dan volgen oefeningen met de bal. Het lijkt wel een training van het eerste elftal, zo hard werken de kinderen en zo serieus zijn de trainers. De training wordt afgesloten met een partijtje.

Langs de kant slaat Emily Knegtel de training gade. Knegtel is manager corporate communications van Roto Smeets. De drukkerij is al vijftien jaar sponsor van Ajax en daarmee een van de oudste sponsors van de Amsterdamse club. De traning van de kids is een gebaar van Roto Smeets naar de klanten van de hoofdvestigingen van de drukkerij.

De kinderen komen uit alle delen van het land. ,,Daarom is de club Ajax hier ook zo geschikt voor'', aldus Knegtel. ,,Ajax is niet alleen populair in Amsterdam, maar door heel Nederland.'' De meeste kinderen hebben erg naar deze dag toegeleefd, vertelt Emily Knegtel. ,,Sommigen konden er niet van slapen. Maar zo te zien heeft iedereen het erg naar zijn zin.''