Menu
Ajax en SDZ tekenen overeenkomst

Ajax en SDZ tekenen overeenkomst

Ajax heeft zaterdagavond voorafgaand aan de competitiewedstrijd Ajax - FC Groningen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met amateurclub SDZ.

Ajax en SDZ zijn geen onbekenden van elkaar. De club uit Amsterdam-West is, zowel in het verleden met namen als André Ooijer en Milano Koenders, als in het heden met aanstormende talenten als Lev Lenssen en Luc van der Graaf, goed vertegenwoordigd in de jeugdopleiding van Ajax.

Toonaangevend
SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Met name de jeugdafdeling kenmerkt zich door een uitstekend beleid, zowel op recreatief als op selectie niveau, wat zelfs heeft geresulteerd in een ledenstop. Met name in de onderbouw (E- en F-pupillen) zijn de selectie elftallen toonaangevend in de diverse Amsterdamse competities. Hieruit voortvloeiende hebben reeds vele SDZ pupillen hun opwachting gemaakt in het Ajax Talenten Programma (ATP). Het spreekt dan ook voor zich dat Ajax verheugd is dat deze samenwerking nu officieel gestalte heeft gekregen.

Namens SDZ waren de twee ondertekenaars Frits Bergsma (voorzitter) en Jan Duivenvoorden (penningmeester) aanwezig. Verder vertegenwoordigden Danny Flemming (technische zaken) en Johan Stravers (jeugdcoördinator A-, B- en C-junioren) de club. Namens Ajax waren de directeuren Marc Overmars en Jeroen Slop bij de ondertekening aanwezig. Daarnaast werd Ajax vertegenwoordigd door Jasper van Leeuwen (Manager Jeugdscouting) en de Ajax-scouts Jan Fritz, Herman Martens en Mohamed Boussatta.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Marc Overmars en SDZ-voorzitter Frits Bergsma zetten hun handtekening onder de overeenkomst.
Marc Overmars en SDZ-voorzitter Frits Bergsma zetten hun handtekening onder de overeenkomst.