Menu

Ajax en Steven Pienaar bereiken akkoord

Ajax heeft met Steven Pienaar een akkoord bereikt over een verbeterde honorering van zijn lopende contract. Het contract tussen Ajax en Steven Pienaar loopt in de zomer van 2006 af.

In de verbintenis was een passage opgenomen die Pienaar bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden in de A-selectie van Ajax een verbeterde honorering zou opleveren. De verbetering van de honorering van Steven Pienaar past binnen de salarisnormen van Ajax op dit moment.

Een jaar geleden, op 24 februari 2002, debuteerde Steven Pienaar in de uitwedstrijd tegen NAC (1-0 winst voor Ajax) in de A-selectie van coach Ronald Koeman. Het Zuid-Afrikaanse Talent van het Jaar 2000 vierde met Ajax afgelopen seizoen de zege in de Amstel Cup en de landstitels in zowel de eredivisie als de beloftencompetitie.

Steven Pienaar is afkomstig van het Ajax-filiaal Ajax Cape Town. Hij speelde op 23 mei 2002 zijn eerste interland voor Bafana Bafana, de nationale ploeg van Zuid-Afrika.

Voor Ajax heeft Pienaar in 23 competitieduels 3 keer gescoord. Bovendien speelde hij 8 wedstrijden in de UEFA Champions League (met een doelpunt in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyonnais) en 3 Amstel-Cupduels.

,,Ik ben blij dat het nu achter de rug is'', reageerde Pienaar op het goede nieuws. ,,Iedereen had het de laatste tijd over mijn contract, nu is weer alleen het voetballen belangrijk. Ik had er zelf overigens niet zo veel last van. Volgens mij zijn mijn prestaties goed geweest de afgelopen tijd.''

Misschien dat die goede prestaties de onderhandelingen versneld hebben? ,,Als je goed speelt, zal dat wel helpen'', aldus de Zuid-Afrikaanse middenvelder. ,,Ik ben nu happy, maar dat ben ik altijd.''