Menu

Ajax en Thomas Vermaelen tekenen contract

Ajax en jeugdspeler Thomas Vermaelen zijn een verbintenis voor twee jaar overeengekomen. In het contract is tevens een optie voor twee extra jaren opgenomen. Vermaelen is afkomstig uit de jeugdopleiding van Germinal Beerschot Antwerpen, waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft.

Algemeen directeur Van Eijden: ,,Het is een voorbeeld van de succesvolle en vruchtbare samenwerking tussen de twee clubs. Daarnaast wil ik ook de ouders van Thomas een compliment geven. Het is toch niet makkelijk als je je kind op zo’n jonge leeftijd moet laten gaan.”

Twee jaar geleden maakte de Belgische verdediger de overstap naar de B1 van Ajax. Vermaelen: ,,In het begin was het wel moeilijk. Ik kwam in een gastgezin en moest me aanpassen. Maar je went er wel aan. Nu gaat het steeds beter.”

Dit seizoen maakt Vermaelen (geboren op 14 november 1985) deel uit van de selectie van de A1 van trainer Danny Blind. Hij speelde dit seizoen 13 wedstrijden in de A1 waarin hij 1 maal scoorde. Op 21 oktober afgelopen jaar debuteerde hij ook reeds in Jong Ajax in de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II in de Beloftencompetitie.

Uit handen van technisch directeur Leo Beenhakker kreeg Vermaelen zijn eerste shirt uitgereikt, met het rugnummer vier. ,,Ik heb niet altijd op die positie gespeeld, maar ik denk dat ik er het beste tot mijn recht kom. Ik ben opbouwend goed en tevens kopsterk. Alleen aan mijn snelheid moet ik nog werken”, vond de Belg. Voor het talent is een droom uitgekomen. ,,Ik vind het erg leuk, het is een hele eer dat ik bij Ajax een contract heb ondertekend. Ik hoop dat dit het begin is van een goede toekomst bij Ajax”, sprak hij trots.

Thomas Vermaelen is tevens Belgisch jeugdinternational o/19.