Menu

Ajax en Tomás Galásek verlengen contract

Tomás Galásek heeft zijn contract met Ajax verlengd. De 30-jarige Tsjechische international staat nu tot 30 juni 2006 bij Ajax onder contract. Over de financiële condities van de overeenkomst doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Tomás Galásek speelt binnenkort zijn honderdste competitiewedstrijd voor Ajax. Sinds zijn komst naar de Amsterdamse club in de zomer van 2000 speelde hij 94 competitiewedstrijden waarin hij 16 keer scoorde. Met Ajax won Galásek in 2002 het landskampioenschap, de Amstel Cup en de Johan Cruijff Schaal. In hetzelfde jaar pakte hij ook de landstitel met Jong Ajax.

In totaal speelde Galásek tot nog toe 122 officiële wedstrijden voor Ajax. In zijn vier Amsterdamse seizoenen maakte hij 19 doelpunten in officiële wedstrijden.

Binnen de huidige A-selectie van Ronald Koeman is Tomás Galásek één van de meer ervaren spelers in de Europese bekertoernooien. De UEFA Champions-Leaguewedstrijd tegen Celta de Vigo van dinsdag 4 november was zijn 21ste Europese bekerwedstrijd. Het enige doelpunt dat Galásek voor Ajax in die 21 duels maakte, was een zeer belangrijke. In de thuiswedstrijd tegen Grazer AK maakte hij in de derde voorronde van de UEFA Champions League in de verlenging met een penalty de zogenoemde ‘silver goal’. Mede door dat doelpunt van Galásek speelt Ajax dit seizoen in de UEFA Champions League.

Voor zijn komst naar Ajax speelde Tomás Galásek 110 competitiewedstrijden (met 12 doelpunten) voor Willem II. Zijn carrière begon bij Banik Ostrava, waarvoor hij sinds 1991 121 wedstrijden (met 9 doelpunten) in competitieverband uitkwam.

Sinds maart 1995 is Tomás Galásek een vaste waarde in de nationale ploeg van Tsjechië. Op zijn erelijst staan 26 interlands, maar nog geen doelpunten. Bovendien kwam hij 16 keer uit voor de Tsjechische nationale ploeg voor spelers onder 21 jaar. Als jeugdinternational scoorde Galásek 6 keer.