Menu

Ajax en Utrecht warmgedraaid voor nieuw seizoen

Ajax en Utrecht lijken warmgedraaid voor de start van het nieuwe voetbalseizoen 2002-2003. De laatste wedstrijd van de voorbereiding eindigde voor zowel Ajax als tegenstander FC Utrecht positief. Ajax won de Johan Cruijff Schaal door PSV met 3-1 te verslaan en Utrecht won met 2-0 van Sunderland.

Bij de Utrechters veranderde in de spelersgroep weinig. Alleen trainer Frans Adelaar stapte op, waardoor assistent Foeke Booy nu hoofdtrainer is. John van Loen, oud-Ajacied, is zijn rechterhand.

In de laatste wedstrijd van de voorbereiding wonnen de Domstedelingen met 0-2 bij Sunderland dankzij treffers van een Engelsman (eigen doel) en een kopbal van Gluscevic.
De opstelling van Utrecht zag er tegen Sunderland als volgt uit: Wapenaar; Vreven, Touzani, Zwaanswijk, Van Mol; Tanghe, De Jong (70. Zuidam), Bosschaart, Van den Bergh (80. Schut); Kuijt (80. Jochemsen) en Gluscevic (75. Roïha).

Vorig jaar had Ajax alle moeite met Utrecht. In de competitie wonnen de Amsterdammers met 1-0 dankzij een doelpunt van Mido en in de bekerfinale in Rotterdam scoorde Zlatan in de verleniging het winnende doelpunt.

Zowel Zlatan als Mido zal in de trainingen van vrijdag en zaterdag trainer Ronald Koeman proberen te overtuigen dat hij de beste spits is. De trainer heeft keuze genoeg, want ook Machlas is weer toegelaten tot de A-selectie na een incident vorige week. Johnny Heitinga is terug van een blessure die hem sinds februari van dit jaar aan de kant hield. Afgelopen woensdag speelde hij een uur voor Ajax 2 in het bekerduel tegen Ter Leede. De verdediger scoorde eenmaal en stond geen tegentreffer toe (0-7).

Rafael van der Vaart heeft afgelopen week vanwege een liesblessure minder getraind. ,,Het valt wel mee met de blessure", stelde hij donderdagavond. ,,Ik moet nog wel een paar trainingen afwerken. Daarom train ik vrijdag en zaterdag mee en dan kijken we hoe het gaat. Maar zondag speel ik in ieder geval mee."

De ontmoeting in Amsterdam met FC Utrecht is de 34e editie tussen beide clubs. Van de 33 voorgaande duels Ajax-Utrecht, won Ajax er 30, speelden de ploegen twee keer gelijk en verloor Ajax alleen in 1998, met 1-2.