Menu
Ajax en Verwelius sluiten overeenkomst

Ajax en Verwelius sluiten overeenkomst

Ajax en Bouwmaatschappij Verwelius BV hebben woensdag voorafgaand aan Ajax - Feyenoord (2-0) een sponsorovereenkomst ondertekend. Het contract gaat in op 1 juli 2011 en loopt tot en met 30 juni 2014.

Het bedrijf, dat sinds 1955 bestaat en jarenlang was gevestigd in Amsterdam, is niet alleen bekend als bouwmaatschappij maar ook als projectontwikkelaar, beheermaatschappij en financier. Verwelius was in de periode 1999-2006 ook als sponsor aan Ajax verbonden.

Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax: ,,Ajax en Verwelius kennen een lange historie. Het bedrijf heeft tevens al jaren een skybox bij Ajax en we doen geregeld bouwprojecten via Verwelius. Het nieuwe contract levert Ajax vanzelfsprekend extra inkomsten op en zij krijgen daar veel voor terug. Het is mooi dat we vlak na de sponsorovereenkomst met Oad Reizen opnieuw een sponsor aan onze hebben kunnen binden. Daar zijn we als Ajax best een beetje trots op.”

Verwelius: ,,Deze sponsorovereenkomst bestaat voor honderd procent uit clubliefde." Verwelius: ,,Deze sponsorovereenkomst bestaat voor honderd procent uit clubliefde."

Bert Verwelius, algemeen directeur van het gelijknamige bouwbedrijf Verwelius is blij dat hij weer terug is als sponsor van Ajax. Over de reden van de verbintenis is hij duidelijk. ,,Dat is honderd procent clubliefde. We zullen er namelijk geen huis meer door bouwen. Ik ben een echte Ajacied. Wat dat betreft geeft het sponsorschap bij Ajax toch een beetje extra cachet aan de naam van ons bedrijf.” Dat de overeenkomst uitgerekend voorafgaand aan de Klassieker werd getekend, was voor Verwelius extra mooi. ,,Wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn de mooiste duels van het jaar. Het is en blijft de Klassieker.” Van der Aat: ,,Verwelius is Ajacied in hart en nieren. Dat maakt deze overeenkomst extra mooi voor beide partijen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De directie van Ajax proost met Verwelius op het nieuwe sponsorcontract. De directie van Ajax proost met Verwelius op het nieuwe sponsorcontract.