Menu
Ajax en VUmc verlengen samenwerking

Ajax en VUmc verlengen samenwerking

Ajax en VUmc verlengden en vernieuwden zondag 29 april hun contract voor medische behandeling van de Ajax-spelers. Het nieuwe aan de samenwerking is dat ook de Ajax Vrouwen bij het traumateam terecht kunnen. Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax en Mark Kramer, lid Raad van Bestuur van VUmc, ondertekenden het contract in de Business Lounge van de Amsterdam ArenA.

Ajax werkt al meer dan 20 jaar met VUmc samen bij de medische keuring en blessures van Ajacieden. De spelers van Ajax kunnen bij VUmc terecht op de spoedeisende hulp en op de sportpoli voor adviezen en behandelingen door traumachirurgen. Ook worden spelers op sportcomplex de Toekomst onderzocht. Door de aankomende alliantie van VUmc met AMC raken ook artsen van AMC meer betrokken bij de behandeling van de Ajax-spelers.

,,Dit is een belangrijke samenwerking op medisch vlak”, zegt directeur Van der Sar. ,,Dit contract past bij de ambitie van zowel Ajax als de ziekenhuizen om op medisch topniveau te werken.” Frank Bloemers, sectorhoofd traumachirurgie VUmc beaamt dit: ,,Topzorg voor topspelers!”

Tekst: Ajax.nl
Beeld: VUmc