Menu

Ajax en Wesley Sneijder tekenen contract tot 2007

Ajax en Wesley Sneijder hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis gaat in op 1 juli 2003 en heeft een looptijd van vier jaar. Sneijder debuteerde dit seizoen in de A-selectie van Ajax en maakte ook zijn debuut in zowel Jong Oranje als het Nederlands Elftal.

Ajax’ technisch directeur Leo Beenhakker is zeer ingenomen met de nieuwe overeenkomst met Wesley Sneijder. Beenhakker: ,,Wesley Sneijder is opnieuw een groot talent uit onze eigen jeugdopleiding. Het is prachtig voor de club dat wij hem tot 2007 hebben kunnen vastleggen. In het verleden leefde nog wel eens de gedachte dat Ajax aan het opleiden was voor het buitenland. In de sterk veranderende voetbalmarkt slaagt Ajax er nu toch in talenten voor de club te behouden. Dat is een zeer positieve ontwikkeling.”

Wesley Sneijder maakte op 2 februari van dit jaar zijn debuut in de A-selectie van Ajax (Willem II – Ajax: 0-6). Hij speelde tot nog toe 15 wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en scoorde in die duels 4 keer. Tevens speelde hij 3 wedstrijden in de UEFA Champions League, waarin Ajax tot de kwartfinales reikte.

Sneijders opvallende optreden in de ploeg van Ronald Koeman leverde hem debuutinterlands op in zowel Jong Oranje als in het Nederlands Elftal. Op 28 maart debuteerde Sneijder voor Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Tsjechië (0-3). Sneijder kreeg op 30 april van bondscoach Dick Advocaat zijn eerste minuten in het Nederlands Elftal tijdens de vriendschappelijke interland tegen Portugal (1-1).

Wesley Sneijder doorliep de Ajax-jeudgopleiding. Na het landskampioenschap in 2001 met Jong Ajax, veroverde hij in het seizoen 2001-2002 zowel met de A1 als met Jong Ajax de landstitel. Sneijder bekroonde het seizoen 2001-2002 met de uitverkiezing tot beste speler van de Shell Junioren Eredivisie.