Menu
Ajax en Wim Jonk beëindigen arbeidsovereenkomst

Ajax en Wim Jonk beëindigen arbeidsovereenkomst

Ajax en Wim Jonk hebben besloten uit elkaar te gaan. De arbitragezaak tussen de club en het hoofd jeugdopleiding is hiermee van de baan. Ajax en Jonk hebben onderling afgesproken dat hij zijn werkzaamheden per 4 december 2015 stopt. Ajax gaat op zoek naar een geschikte opvolger.

De clubleiding van Ajax concludeerde kortgeleden dat het niet is gelukt om met elkaar tot een goede invulling van het technisch hart te komen. Er was een langlopend verschil van inzicht over de invulling van het technisch hart en de daarbij behorende verantwoordelijkheden.

Algemeen directeur Dolf Collee: ,,Wim heeft de afgelopen jaren met zijn team veel veranderingen in gang gezet die goed zijn voor onze jeugdopleiding. Vernieuwingen die passen bij een ambitieuze club als Ajax. Wij zijn hem daar dan ook zeer dankbaar voor. Wij wensen Wim veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Jonk: ,,Ik heb de afgelopen jaren met plezier bij Ajax gewerkt en alles gegeven voor de jeugdopleiding en het Plan Cruijff. Nadat Ajax te kennen heeft gegeven niet door te willen met mij voel ik onvoldoende draagvlak en hebben we besloten uit elkaar te gaan. Ik denk dat het uiteindelijk in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten.”

Jonk (Volendam, 12 oktober 1966) speelde tijdens zijn internationale voetbalcarrière onder andere vijf jaar bij Ajax. Na zijn loopbaan als voetballer kwam hij in november 2007 weer terug naar Ajax. Hij begon als individueel techniektrainer bij de jeugd. De afgelopen jaren was hij hoofd jeugdopleiding en vanuit die hoedanigheid ook lid van het technisch hart.

Tekst en beeld: Ajax.nl