Menu
Ajax en Ziggo halen topveld naar Amsterdam voor internationaal FIFA-toernooi

Ajax en Ziggo halen topveld naar Amsterdam voor internationaal FIFA-toernooi

Heuglijk nieuws. Op zaterdag 24 juni komen de beste gamers naar Amsterdam om de strijd met elkaar aan te gaan. In de Amsterdam ArenA spelen onder meer Manchester City, AS Roma, Valencia CF en Schalke 04 en diverse andere clubs en eSports-teams de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash!

Koen Weijland en Dani Hagebeuk vertegenwoordigen zoals gebruikelijk de clubkleuren van Ajax in de virtuele voetbalwereld. De in totaal zestien beschikbare plekken in het hoofdtoernooi zijn nog niet allemaal ingevuld. De laatste wildcard is te verdienen in het kwalificatietoernooi, voorafgaand aan de hoofdact. Tijdens dit kwalificatiemoment strijden 250 Ajax-fans, die tevens klant zijn van Ziggo, om voor één dag de club te vertegenwoordigen als derde eSporter.

'Uniek deelnemersveld'
Weijland toont zich verheugd met het toptoernooi op eigen bodem: ,,Dat deze topspelers samenkomen in Amsterdam is uniek. Alleen op officiële EK’s en WK’s zie je dit normaal gesproken. Voor Dani en mijzelf is dit een geweldige kans om ons weer te meten met de wereldtop. Verder ben ik heel benieuwd welke Ajacied ons tijdens het toernooi voor een dag gaat versterken.”

Ook voor andere bezoekers en fans organiseren Ajax en Ziggo verschillende activiteiten op en rondom het veld. The Ultimate Clash kan gevolgd worden op een groot scherm, er zijn kleinschalige FIFA-toernooien met prijzen en er worden actieve trainingsvormen georganiseerd, bekend als skillgames in FIFA17. Gelijktijdig met de Ziggo eBattle vindt ook de ESL Benelux Championships plaats, waar andere games op het hoogste niveau worden gespeeld.

Wil je kans maken op een plek in het kwalificatietoernooi? Meld je dan nu aan via Ajax.nl/ziggo.

Tekst en beeld: Ajax.nl