Menu
Ajax enthousiast onthaald in Amerika

Ajax enthousiast onthaald in Amerika

Ajax Online Academy was onlangs op een grote voetbalconventie in Baltimore USA. ,,Het enthousiasme bij de Amerikaanse coaches over de oefenstof die Ajax via de site aanbiedt, was groot", aldus Dennis Ladru en Mike Vermin namens de Ajax Online Academy.

Achtduizend coaches liepen rond tijdens de grootste jaarlijkse Amerikaanse voetbalconventie. Aan het evenement is de draft voor de voetbalcompetitie gekoppeld, wat inhoudt dat de coaches daar hun spelers moeten kiezen voor de komende jaargang. ,,Iedereen die denkt dat hij er toe doet, is dus tijdens die conventie aanwezig", weet Vermin uit ervaring. ,,De hele dag door zijn er clinics over hoe te coachen."

En dat is precies wat de Ajax Online Academy biedt. Coaches krijgen online kant-en-klare oefenstof voorgeschoteld. ,,Deze formule is uniek", weten de Ajacieden. ,,Everton heeft iets dat er in de verte op lijkt. Maar zoiets als de Ajax Online Academy is er niet. Het enthousiasme was groot bij de coaches. We zullen John O'Brien, als Amerikaans talent opgegroeid in de Ajax-jeugdopleiding, inzetten als aanjager."

De technische voetbalkennis onder de Amerikaanse coaches is nog niet heel uitgebreid, hebben de mannen gemerkt. ,,We weten nu dat we complete trainingen moeten aanbieden, want in de onderlaag is er weinig kennis. We moeten de trainingen van onderaf implementeren zodat er voor de onervaren coach ook mee te werken is. Ons programma laat bijvoorbeeld zelfs zien op welke afstand de pionnen tijdens een oefening van elkaar moeten staan. Zo gedetailleerd willen de trainers het hebben."

De eerste contacten met de directors of coaching zijn tijdens de beurs gemaakt. Nu moeten de verenigingen zover komen, dat ze gebruik gaan maken van het pakket. ,,Het is echt vor de breedtesport. Niet alleen de profclubs willen we bereiken, maar ook de amateurverenigingen. En in Amerika zijn er veel clubs met rond de twintigduizend leden. Niet voor te stellen. In Amerika kennen ze maar een Nederlandse club; dat is Ajax."

Tekst en foto: Ajax.nl