Menu

Ajax even terug op vertrouwde grond

Na het zware trainingskamp in De Lutte was Ajax maandagochtend weer even thuis. Maar ook op Amsterdamse bodem spaarde de trainersstaf de Ajacieden niet.

Jari Litmanen, Tomás Galásek, Zlatan Ibrahimovic, Andre Bergdolmo, Nigel de Jong en Johnny Heitinga waren wel op het trainingsveld, maar konden door ongemakken opgelopen tijdens de trainingsweek in De Lutte, niet of niet volledig met de groep meedoen.

De trainers hadden weer enkele loopoefeningen op het programma gezet en ook trainden de Ajacieden onder leiding van René Wormhoudt weer op 'rompkracht'. De traditionele rondo's waren ook in de training opgenomen.

De afsluitende oefening was een partij in de kleine ruimte. Weer lag het tempo hoog, vooral bij 'wit', dat in de eerste speelronde 'geel' duidelijk de baas was. De hesjes kwamen wel weer terug, maar een fraaie uithaal van Cedric van der Gun zorgde dat zijn partij aan de goede kant van de score bleef.

Dinsdagochtend traint de selectie nogmaals op het veld naast de Arena. Daarna vertrekt de ploeg naar het vliegveld, om af te reizen naar Engeland voor een oefentrip van vijf dagen.