Menu
Ajax F1, E2, D1 en B2 kampioen!

Ajax F1, E2, D1 en B2 kampioen!

Liefst vier Ajax-ploegen zijn dit weekend kampioen geworden. De F1, E2 en D1 ontvingen kampioensbloemen van hoofd jeugdopleiding John van den Brom. De kampioenen van de B2 worden later gehuldigd.

Ajax F1 mag zich, net als Ajax E2, D1 en B2, sinds vandaag kampioen noemen. De titel werd groots gevierd door de F-junioren. Ajax F1 mag zich, net als Ajax E2, D1 en B2, sinds vandaag kampioen noemen. De titel werd groots gevierd door de F-junioren.

Het was zaterdag allereerst de beurt aan de jonkies. Op de Toekomst stond Ajax F1, de ploeg van trainer Dennis de Haan, tegenover Swift E3. De allerjongste Ajacieden in de jeugdopleiding hadden weinig last van zenuwen. De Ajacieden wonnen met 5-0.

Ook de spelers, trainers en begeleiders van Ajax E2 vierden feest. Ook de spelers, trainers en begeleiders van Ajax E2 vierden feest.

De E2 en D1 kwamen beide in actie op sportpark Goed Genoeg, het thuis van stadgenoot AFC. E2-trainer Casimir Westerveld coachte zijn spelers naar een 2-5 overwinning. Iets later mocht ook de D1 van trainer Frank de Boer zich kampioen noemen: 0-4. Westerveld en De Boer zijn dit seizoen voor het eerst als trainer actief in de jeugdopleiding van Ajax.

Hoofd jeugdopleiding John van den Brom feliciteert de spelers van Ajax D1 met het kampioenschap. Hoofd jeugdopleiding John van den Brom feliciteert de spelers van Ajax D1 met het kampioenschap.

Ook Ajax B2 veroverde de felbegeerde titel. De selectie van trainer Robin Pronk haalde in de uitwedstrijd tegen FC Zwolle B1 een 1-2 overwinning. De B2 was in de titelrace wel afhankelijk van concurrent FC Groningen. De Groningers kwamen verrassend niet verder dan een gelijkspel. De kampioensploeg van Pronk wordt volgende week, rond de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, in de bloemetjes gezet.

De aanvoerder van Ajax F1 in actie tijdens de kampioenswedstrijd tegen Swift E3. De aanvoerder van Ajax F1 in actie tijdens de kampioenswedstrijd tegen Swift E3.

Alle kampioensploegen van Ajax maken zondag hun opwachting in de Amsterdam ArenA. In de rust van Ajax - Sparta lopen de kampioenen een welverdiende ereronde. Ajax TV was aanwezig bij de kampioenswedstrijden van de F1, E2 en D1. De reportage is binnenkort te zien op www.ajax.nl. Nu alvast een impressie van de feestvreugde.

De spelers van Ajax E2 vierden hun kampioensfeestje op het veld van stadgenoot AFC. De spelers van Ajax E2 vierden hun kampioensfeestje op het veld van stadgenoot AFC.
Doelpunt uit de kampioenswedstrijd AFC D1 - Ajax D1. Doelpunt uit de kampioenswedstrijd AFC D1 - Ajax D1.
Een speler van Ajax F1 kapt een tegenstander uit. Een speler van Ajax F1 kapt een tegenstander uit.
Hoogstandje uit de kampioenswedstrijd van de D1. Hoogstandje uit de kampioenswedstrijd van de D1.
Spectaculaire actie uit de kampioenswedstrijd van Ajax F1. Spectaculaire actie uit de kampioenswedstrijd van Ajax F1.
Alle kampioenen van Ajax krijgen bloemen. Ook de spelers van Ajax D1 kregen een bos ruikers overhandigd. Alle kampioenen van Ajax krijgen bloemen. Ook de spelers van Ajax D1 kregen een bos ruikers overhandigd.
Drie spelers van de F1 vieren het kampioenschap met een dansje. Drie spelers van de F1 vieren het kampioenschap met een dansje.
Van den Brom overhandigt de kampioensbloemen aan spelers van de E2. Van den Brom overhandigt de kampioensbloemen aan spelers van de E2.
Van den Brom had ook bloemen en felicitaties voor Ajax F1, de jongste lichting talenten uit de jeugdopleiding. Van den Brom had ook bloemen en felicitaties voor Ajax F1, de jongste lichting talenten uit de jeugdopleiding.