Menu
Ajax F1 kampioen!

Ajax F1 kampioen!

Een week na het landskampioenschap van Ajax 1 ontvingen ook de Ajacieden uit de F1 kampioensbloemen en (kinder)champagne. De talenten van trainer Dennis de Haan maakten er zaterdag op de Toekomst een overtuigende kampioenswedstrijd van. RKDES E1 werd met liefst 8-1 verslagen. ,,De jongens hebben het als team écht fantastisch gedaan’’, concludeerde De Haan trots.

Eerder in het seizoen bleven de Ajacieden in Kudelstaart nog steken op een gelijkspel tegen de E1 van RKDES. Aan spanning toch al geen gebrek bij het kampioensduel; zowel Ajax F1 als RKDES E1 was dit seizoen nog ongeslagen. Maar waar de Ajax-talenten wonnen, daar speelden de Kudelstaarters vaker gelijk.

,,We hebben ze overdonderd’’, keek F1-trainer De Haan content terug. De talenten overtroffen hun oudere tegenstanders onder meer op techniek. ,,Daarbij zag ik mijn spelers goed afjagen en werden verloren ballen snel terug veroverd’’, vervolgde de trainer die zich al vele seizoenen over de F’jes van Ajax ontfermt. Sinds dit seizoen heeft Ajax ook een F2. ,,We waren aan de bal dominant en speelden als collectief. Het was gewoon heel goed. De jongens mogen hier heel trots op zijn.’’

De Ajacieden uit de F1 zijn de nieuwste kampioenen van de Toekomst! De Ajacieden uit de F1 zijn de nieuwste kampioenen van de Toekomst!

Halverwege de eerste helft opende Noah Leembruggen met een knappe kopgoal de score voor de thuisploeg. Bij rust was die voorsprong verdubbeld. De Haan: ,,Daarna maakten we al snel een derde en vierde doelpunt. Je zag daarbij ook dat de jongens het elkaar gunden.’’ De doelpuntenstroom die de tweede helft op gang kwam, eindigde uiteindelijk bij 8-1. Ruimschoots voldoende voor het kampioenschap, aangezien de F’jes ook bij een gelijkspel feest konden vieren.

De F1 is niet de eerste jeugdkampioen van dit seizoen. Eerder ontvingen ook de Ajacieden uit de C2, E3 (najaars- en voorjaarskampioen), C1, D2 en F2 al felicitaties en bloemen. ,,Het is een pittig jaar geweest’’, besloot De Haan. ,,De jongens hebben veel gespeeld. De overgang van een amateurclub naar Ajax is ook zwaar. Nu spelen we nog twee duels en wachten ons nog een paar leuke toernooien. Maar eerst lopen we natuurlijk mee in de ereronde voor de Ajax-jeugd bij Ajax – NEC. Die ronde in de ArenA leeft al aardig bij de jongens, heb ik gemerkt.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Duel uit de kampioenswedstrijd Ajax F1 - RKDES E1. Duel uit de kampioenswedstrijd Ajax F1 - RKDES E1.
De Ajacieden waren de tegenstanders ook op techniek de baas. De Ajacieden waren de tegenstanders ook op techniek de baas.
De Haan instrueert zijn talenten. De Haan instrueert zijn talenten.
De buit is binnen, de bloemen staan klaar. De buit is binnen, de bloemen staan klaar.
De F'jes vierden een uitzinnig feestje op de Toekomst. De F'jes vierden een uitzinnig feestje op de Toekomst.
De kampioenen op triomftocht op de Toekomst. De kampioenen op triomftocht op de Toekomst.