Menu
Ajax F1 kampioen!

Ajax F1 kampioen!

Ajax F1 is zaterdagochtend kampioen geworden. Het jongste jeugdelftal van Ajax won op bezoek bij Swift E3 met 0-7. Brian Brobbey scoorde liefst vier doelpunten in de kampioenswedstrijd. Ryan Gravenbergh en Jayden Braaf (2 keer) namen de overige doelpunten voor hun rekening. Zondag mogen ze samen met alle kampioensteams een ereronde maken bij Ajax - FC Twente.

De titel kon Ajax F1 al haast niet meer ontgaan. Het team van Dennis de Haan had zaterdagochtend aan een punt genoeg om kampioen te worden. ,,Maar we wilden uiteraard winnen", sprak de coach na afloop zijn kampioenswens uit. ,,En dat is goed gelukt. We kwamen al snel op 2-0, waarna we de overwinning in de tweede helft nog fraaier maakten met vijf goals na rust."

De Haan is vooral blij met de ontwikkeling die zijn spelers dit seizoen hebben doorgemaakt. ,,Al deze jongens zijn voor het eerst bij Ajax. Vorig jaar speelden ze nog bij hun amateurclub. Daar waren ze de beste, terwijl er hier bij Ajax natuurlijk nog een stuk of 8, 9 rondlopen die net zo goed als zij zijn. Dat is natuurlijk even wennen. Er komt dus ook een stukje opvoeding bij kijken. Het afgelopen jaar hebben ze geleerd hoe ze met regels en afspraken moeten omgaan. Het gaat zeker niet alleen om voetbal. Het resultaat is dat we met elkaar een geweldig jaar achter de rug hebben waarin de jongens echt gegroeid zijn. Nu mogen ze het een niveau hoger in onze jeugdopleiding gaan proberen."

Zoals altijd wordt een kampioenschap in de jeugd gevierd met een patatje op de Toekomst. ,,We gaan er een mooi feestje van maken en daarna nog even met elkaar bij de E'tjes en D'tjes van Ajax bij het Jany van der Veen toernooi kijken." En, last but not least, staat de F1 zondagmiddag een ereronde bij de kampioenswedstrijd Ajax - FC Twente te wachten. Samen met de andere kampioenselftallen van Ajax zullen in een kolkende ArenA gehuldigd worden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Harald Taylor

Tijd voor (kinder)champagne! Tijd voor (kinder)champagne!
Blije gezichten bij trainer Dennis de Haan en zijn spelers! Blije gezichten bij trainer Dennis de Haan en zijn spelers!