Menu
Ajax F1 kampioen na verlies concurrent

Ajax F1 kampioen na verlies concurrent

Ajax F1 is vanmiddag, een week eerder dan gedacht, kampioen geworden. Zelf won de ploeg van trainer Dennis de Haan met liefst 14-0 van RKAVIC en omdat concurrent CTO met 3-1 verloor bij Sloterdijk is de voorsprong zes punten met nog een duel te gaan niet meer weg te poetsen door de concurrent.

De grootste winst behaalden de spelers van Ajax F1 niet vandaag tegen RKAVIC, maar vrijdag na gesprekken op de Toekomst. De hele F1 mag namelijk volgend seizoen door; geen enkele speler hoeft afscheid te nemen. ,,En dat komt niet vaak voor", weet trainer Dennis de Haan. ,,Daardoor was de druk er wel af. Maar het ging wel stroef vandaag. Bij rust stond het pas 2-0."

Ajax F1 tekende voor de hoogste uitslag van het seizoen, 14-0! Ajax F1 tekende voor de hoogste uitslag van het seizoen, 14-0!

Na rust denderde de doelpuntenmachine Ajax F1 hard door om uiteindelijk met 14-0 te eindigen. Omdat de concurrent pas een paar uur later in actie kwam, was het na de wedstrijd nog niet bekend of de titel voor Ajax F1 was. Maar de KNVB-site gaf in de middag uitsluitsel. CTO had met 3-1 verloren bij Sloterdijk en zo waren de mannen van Ajax kampioen geworden. ,,Maar volgende week spelen we bij CTO de laatste wedstrijd van het seizoen en na die wedstrijd vieren we het kampioenschap."

Voor die tijd mag de F-jeugd samen met alle andere jeugdteams een ereronde lopen in de Amsterdam ArenA in de rust van Ajax - VVV-Venlo. De Haan: ,,En er komen nog mooie toernooien aan. We waren al eerste geworden op het toernooi van Volendam, waaraan ook Feyenoord, Sparta en PSV meededen. Het is leuk om te zien dat dit hele nieuwe team stappen heeft gemaakt. Hoe ze nu samen spelen en hoe ze alles oppikken."


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

En de weg naar het doel ligt open! En de weg naar het doel ligt open!