Menu
Ajax F1 officieus kampioen!

Ajax F1 officieus kampioen!

De Ajacieden van de F1 zijn officieus kampioen geworden. De talenten van trainer Dennis de Haan waren woensdag in hun officieuze kampioenswedstrijd tegen Sporting Martinus E2 met 9-1 te sterk. De allerjongste Ajacieden uit de jeugdopleiding vierden na de overwinning alvast een mooi (maar dus nog niet helemaal officieel) kampioensfeestje.

Bij rust koesterden de Ajacieden al een riante 4-0-voorsprong. Die ruime marge kwam na de pauze niet meer in gevaar. Al helemaal niet toen het kort na rust al tot een vijfde Ajax-treffer kwam. Uiteindelijk werd het 9-1. De aanwezige ouders en overige fans van Ajax F1 werden getrakteerd op een heuse doelpuntenregen én op mooie staaltjes voetbal. Drie dagen na de landstitel van Ajax 1 viel er dus alweer een Ajax-feestje te vieren.

Zaterdag komt de concurrentie van Ajax F1 pas in actie. Die dag weten de Amsterdammertjes dus pas echt of de titel binnen is. Op basis van de voorsprong in punten en het veel betere doelsaldo lijkt de F1 de titel nauwelijks meer te kunnen ontlopen.

De reden waarom de wedstrijd van de allerjongste Ajacieden eerder, op woensdag dus al, werd gespeeld is simpel. Zaterdag staat sportcomplex de Toekomst in het teken van het jaarlijkse Jany van der Veen-toernooi. Er is dan simpelweg (te) weinig plek voor een kampioenswedstrijd van de F'jes, laat staan voor een spetterend kampioensfeestje. Het voetbaljaar is overigens nog niet helemaal voorbij voor de F'jes. Donderdag wacht alweer de deelname aan een sterk bezet jeugdtoernooi in Wormerveer.

,,De jongens hebben een goed seizoen gedraaid'', vertelde trainer Dennis de Haan na afloop. ,,De spelers hebben zich goed ontwikkeld. Alle jongens gaan ook over naar de E-pupillen; dat is ook een compliment aan de hele groep. We spelen wekelijks tegen spelers die twee jaar ouder zijn, maar hebben dit seizoen geen wedstrijd verloren. Dat maakt het succes des te mooier.''

Houd Ajax TV in de gaten voor een (doelpuntrijke) reportage over de kampioenswedstrijd van Ajax F1

Tekst en foto's: Ajax.nl

F1-trainer Dennis de Haan ziet een van zijn uitblinkers aan het werk. F1-trainer Dennis de Haan ziet een van zijn uitblinkers aan het werk.
Juichen na de 8-1. Juichen na de 8-1.
Teammanager Joop Leeuwendaal had alvast een schaal meegebracht. Teammanager Joop Leeuwendaal had alvast een schaal meegebracht.
Dolle vreugde na het laatste fluitsignaal: (officieus) kampioen! Dolle vreugde na het laatste fluitsignaal: (officieus) kampioen!
Wedstrijdsecretaris Hans Bijvank deelt kampioensbloemen uit en feliciteert de Ajacieden. Wedstrijdsecretaris Hans Bijvank deelt kampioensbloemen uit en feliciteert de Ajacieden.
Ook deze kampioenen werden natuurlijk geïnterviewd door Ajax TV. Ook deze kampioenen werden natuurlijk geïnterviewd door Ajax TV.
Na afloop poseerden de Ajacieden met de tegenstanders. Na afloop poseerden de Ajacieden met de tegenstanders.
Trotse kampioenen van Ajax F1. Trotse kampioenen van Ajax F1.