Menu
Ajax F1 oppermachtig tegen FC Amsterdam

Ajax F1 oppermachtig tegen FC Amsterdam

Op het ijskoude sportpark van FC Amsterdam heeft de Ajax F1 simpel gewonnen van FC Amsterdam E3. De supporters die om 9.00 's ochtends waren toegestroomd om de wedstrijd te bekijken hadden na afloop van de wedstrijd koude tenen maar ook 11 doelpunten gezien, allen in Ajax' voordeel.

FC Amsterdam E3 - Ajax F1 (0-11)

Of het aan de weersomstandigheden lag of aan de lage klassering van de tegenstander (al 80 tegendoelpunten) is moeilijk te zeggen, maar in de warming up was al een beetje te zien dat de Ajax F1 deze ochtend niet op hun scherpst zou zijn. Het oogde allemaal een beetje gemakzuchtig en ongeconcentreerd. Zo moesten enkele jongens zich bij het begin van de wedstrijd nog even haasten om de juiste spullen aan te trekken. In de eerste minuten leek de F1 een beetje onder de indruk van het fysiek van de jongens van FC Amsterdam maar al snel werd duidelijk dat het niveauverschil tussen beide ploegen ontzettend groot was. De gehele wedstrijd speelde zich af op de helft van FC Amsterdam dat zich beperkte tot het wegschieten en tegenhouden van de ballen. Dit lukte de eerste helft nog aardig want de ruststand was 0-4.

Duel om de bal op het middenveld Duel om de bal op het middenveld


In de tweede helft exact hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Een compleet machteloos FC Amsterdam. Het is mooi om te zien hoe de jongens van de F1 constant direct druk zetten met z'n allen en razendsnel omschakelen als de bal een keer naast geschoten wordt. Zo geef je een mindere tegenstander absoluut geen enkele kans. Dit heeft de keeper van de F1 ook gemerkt want deze heeft ongetwijfeld leukere wedstrijden gespeeld. Het was voor hem een grotere uitdaging om zichzelf warm te houden dan om de 0 te houden vandaag. Door het goede positiespel van Ajax en enkele zeer goede aanvallen over de vleugels werd de score uiteindelijk opgevoerd tot 0-11. De score had nog hoger kunnen zijn maar de doelman van FC Amsterdam stond dapper te keepen en Ajax F1 speelde iets slordiger dan normaal vandaag. Niet de allerbeste wedstrijd van het seizoen dus maar al met al heeft onze F1 de punten weer simpel binnengehaald en is kijken we met z'n allen weer uit naar volgende week!

Een prachtige aanval over de vleugels Een prachtige aanval over de vleugels


De overwinning is binnen en de Ajacieden gaan tevreden naar huis De overwinning is binnen en de Ajacieden gaan tevreden naar huis