Menu
Ajax F1 trekt goede lijn door tegen Pancratius E4

Ajax F1 trekt goede lijn door tegen Pancratius E4

Na het winnen van het H.E.T.T.-toernooi op de Toekomst afgelopen woensdag, moest de F1 van Ajax zaterdagmorgen alweer aantreden voor een competitiewedstrijd tegen Pancratius E4. Na een boeiend duel werd het uiteindelijk 8-2.

Ajax F1 - Pancratius E4 (8-2)

Pancratius was de nummer 3 van deze afdeling. Wederom waren het grotere jongens dan de jongens van Ajax, dus moest de F1 de bal het werk laten doen en zorgen dat er zo weinig mogelijk persoonlijke duels moesten worden aangegaan. De 1e helft lukte dit wel aardig, maar de tegenstand was meer dan behoorlijk. Ook Pancratius wilde graag voetballen en verzorgde de opbouw vanaf hun keeper, voetballend, dus werden er geen lange ballen zomaar naar voren geschoten. Hierdoor ontstonden over het hele veld vele 1 tegen 1 duels, wat een leuk kijkspel opleverde. Ajax ging rusten, na het missen van vele kansen, met een 2-1 voorsprong.

Na wat tactische tips in de pauze werd er na rust beter omgesprongen met het benutten van de kansen, wat dus resulteerde in een reguliere 8-2 overwinning van ons aller AJAX. De F1 staat fier op kop met als enige nog overgebleven concurrent RCKAVIC E1.

Aanstaande zaterdag moet onze F1 weer vroeg spelen, namelijk al om 9.00 uur... Tegenstander is dan FC Amsterdam tegenover het oude trainingsveld van het 1e elftal bij de Amsterdam Arena. Wel vroeg dus, maar voor de echte liefhebbers van het mooie Ajax-spel is het zeker de moeite waard om een keer te komen kijken bij ons jongste Ajax elftal van de jeugdopleiding. Tot a.s. zaterdag!