Menu
Ajax F1 wint Amsterdam Youth Indoor

Ajax F1 wint Amsterdam Youth Indoor

De eerste toernooiwinst in het nieuwe shirt met ABN AMRO als sponsor van de jeugdopleiding is een feit. In een spectaculaire finale was Ajax F1 zondagmiddag te sterk voor KAA Gent en schreef daarmee de U9-editie van Amsterdam Youth Indoor op haar naam. Eerder op de dag eindigde Ajax F2 als derde in het U8-toernooi, na verlies via strafschoppen van nummer twee PSV. Winnaar was het sterke KAA Gent.

Het U10-toernooi op zaterdag voor de eerstejaars E-pupillen was een prooi voor Anderlecht, dat met sprankelend voetbal de finale won van Ajax E2/E3. Timothy Strok (Ajax F1) werd verkozen tot Beste Speler bij de tweede jaars F-pupillen. Diezelfde eer ging tijdens de andere twee toernooien uit naar Yonni La Barbera (KRC Genk U8) en Joseph Nonge Boende (Anderlecht U10).

,,Ik heb genoten, hier gaat mijn voetbalhart sneller van kloppen”, sprak hoofd jeugdopleiding Wim Jonk na afloop van de prijsuitreiking op zaterdag in Borchland. ,,Het was druk, de sfeer was uitstekend en we hebben spectaculair voetbal in een hoog tempo gezien. Dit is precies wat we nastreven met het zaalvoetbal: sneller handelen in kleinere ruimtes, op een ondergrond die het moeilijker maakt de bal te controleren. Zo voelen die jongens dat de technische vaardigheid nog verder omhoog moet. Ze worden extra geprikkeld.”

Er kwamen behoorlijk wat bezoekers op het toernooi in Amsterdam af. Er kwamen behoorlijk wat bezoekers op het toernooi in Amsterdam af.

Bob Browaeys, technisch coördinator van de Belgische bond en betrokken bij de organisatie van Amsterdam Youth Indoor, vult aan: ,,Dit is een fantastisch initiatief. De Voetbalfederatie Vlaanderen, de Vlaamse vleugel van de KBVB, is Ajax dankbaar dat naast de ProLeague teams ook negen Vlaamse amateurploegjes mogen deelnemen aan de tweede editie van dit prestigieuze toernooi. Het spelen in de zaal is één van de sleutels van onze recent doorgevoerde jeugdcompetitie hervorming. We laten ons hierbij graag inspireren door de Ajax opleidingsvisie die stelt dat het spelen op kleine ruimte en op wisselende ondergronden bijdraagt tot beter opgeleide jeugdspelers.”

Wat Jonk betreft smaakt Amsterdam Youth Indoor naar meer. ,,We moeten hierop verder bouwen. Het zaalvoetbal begint weer te leven en dat is een goede zaak.” Ook de goede prestaties van de Belgische deelnemers zijn duidelijk in het oog gesprongen. ,,We wisten al dat de Belgen een voorsprong op ons Nederlanders hebben als het gaat om de kaders voor het jeugdvoetbal. Zij spelen al ruim 10 jaar in de kleinere ruimtes, zelfs tot en met de Onder 13. En dat zie je hier ook duidelijk terug, kijk maar naar de slimheid en vaardigheid van hun spelertjes. Dat is mooi en inspirerend, want het bevestigt ons nogmaals dat we de goede weg zijn ingeslagen door in Nederland het initiatief te nemen met onze thema’s voetballen in kleinere ruimtes en op diverse ondergronden. Wij beginnen nog maar net, maar ik ben er van overtuigd dat we hier bij Ajax uiteindelijk de vruchten van zullen plukken. Laten we hopen dat dit zo snel mogelijk wordt overgenomen en ingevoerd voor het hele Nederlandse jeugdvoetbal.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, tenzij anders vermeld.

Nordin Wooter instrueert de eerstejaars E-pupillen. Nordin Wooter instrueert de eerstejaars E-pupillen.
Er werd op verschillende velden gespeeld. Er werd op verschillende velden gespeeld.
Komt dat schot! Komt dat schot!
Fragment uit de wedstrijd tussen de E-pupillen van Ajax en Kon HFC. Fragment uit de wedstrijd tussen de E-pupillen van Ajax en Kon HFC.
Samen leren, samen voetballen tijdens het Amsterdam Youth Indoor in Borchland. Foto: KNVB. Samen leren, samen voetballen tijdens het Amsterdam Youth Indoor in Borchland. Foto: KNVB.
Er werd voor elke meter gestreden. Foto: KNVB. Er werd voor elke meter gestreden. Foto: KNVB.
Fel duel om de bal. Fel duel om de bal.
Een jonge Ajacied aan de bal in de zaal. Een jonge Ajacied aan de bal in de zaal.
De eerste toernooiwinst van een Ajax-jeugdteam in het nieuwe ABN AMRO-tenue is een feit. Foto: KNVB. De eerste toernooiwinst van een Ajax-jeugdteam in het nieuwe ABN AMRO-tenue is een feit. Foto: KNVB.
Panna! Foto: KNVB. Panna! Foto: KNVB.