Menu
Ajax F1 wint HETT-toernooi

Ajax F1 wint HETT-toernooi

Ajax F1 heeft woensdagmiddag het HETT-toernooi op de Toekomst gewonnen. De jongste jeugd van Ajax zegevierde dankzij een 1-0 overwinning op Zeeburgia in de finale.

,,Het was top, top en nog eens top", concludeerde Henny de Regt na afloop van het evenement waaraan vele teams meededen waaronder Ajax F1 en het samengestelde HETT-regioteam. Dat team deed het tot ieders verrassing buitengewoon goed. Ze wonnen al hun poulewedstrijden en stuitten vervolgens op Zeeburgia dat de finale zou bereiken. ,,Dat verbaasde ons zeer positief", aldus De Regt. ,,Want ze zijn voor dit toernooi maar twee keer bij elkaar geweest. We hadden tien spelertjes voor het team van tien verschillende verenigingen."

Ajax F1 poseert officieel. Ajax F1 poseert officieel.

Ook Ajax F1 deed het prima. Zij wonnen al hun poulewedstrijden en versloegen op weg naar de finale Abcoude en Quick Boys. Zeeburgia klopte in de halve finale DIOS waardoor de twee Amsterdamse clubs Ajax en Zeeburgia de eindstrijd speelden. Ajax F1 was nipt beter, 1-0 en mocht dus de grootste beker de lucht in houden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ajax F1 komt op voorsprong! Ajax F1 komt op voorsprong!
Volop actie in de spannende finale. Volop actie in de spannende finale.
Zeeburgia toont trots de beker voor de tweede plaats. Zeeburgia toont trots de beker voor de tweede plaats.
De finalisten gebroederlijk bijeen in de bestuurskamer. De finalisten gebroederlijk bijeen in de bestuurskamer.