Menu
Ajax fanatiek in de zon

Ajax fanatiek in de zon

Na twee vrije dagen werkte de selectie van Frank de Boer donderdagochtend onder mooie weersomstandigheden een fanatieke training af. Vanwege de nucleaire top in Den Haag hoeft Ajax dit weekend niet aan te treden in de Eredivisie.

De Boer heeft daarom nog exact een week de tijd om zijn team klaar te stomen voor het treffen met AZ. In Alkmaar speelt Ajax volgende week donderdag in de halve finale van de KNVB Beker.

Frank de Boer had donderdag tijdens de training de beschikking over enkele spelers van Jong Ajax, te weten Dejan Meleg, Ruben Ligeon en Sheraldo Becker. Kenneth Vermeer nam niet deel aan de training vanwege klachten aan zijn linkerlies.

Zoals gewoonlijk leidde performance coach Björn Rekelhof de training in. Hij had enkele krachtoefeningen in petto. De spelers moesten onder andere in duo’s een verzwaarde bal over verschillende afstanden overgooien. Na een korte drinkpauze werd er afgerond op goal. Via de flanken werd de bal beurtelings voor het doel geslingerd, waarna de speler die voor het doel stond moest afronden. Na twee vrije dagen ontbrak echter de absolute scherpte bij de meeste Ajacieden; weinig pogingen troffen doel.

Ter afsluiting van de training werd er elf tegen elf gespeeld. Frank de Boer benutte deze partijvorm om te trainen op enkele spelsituaties, zoals druk zetten en temporiseren. Vrijdag staat er een nieuwe trainingssessie op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De gezichtsuitdrukking van Daley Blind verraadt hoe zwaar de bal is. De gezichtsuitdrukking van Daley Blind verraadt hoe zwaar de bal is.
De spelers maken gebruik van een korte drinkpauze. De spelers maken gebruik van een korte drinkpauze.
Lang niet elke poging trof doel. Lang niet elke poging trof doel.