Menu
Ajax Fanweekend Eemhof van start

Ajax Fanweekend Eemhof van start

Waar je ook kijkt in Center Parcs De Eemhof, alles ademt Ajax. De gasten dragen Ajax-trainingspakken en Ajax-vlaggen hangen aan de masten. Je merkt aan alles: Hier is een speciaal evenement aan de gang. Het Ajax Fanweekend.

Een prachtig weekeinde vol Ajax-activiteiten staat de gasten op De Eemhof te wachten. Te beginnen met de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen op groot scherm en met als hoogtepunt het bezoek van de Ajax-selectie zaterdagmiddag.

Het is niet de eerste keer dat Ajax te gast is bij Center Parcs. Toen de vakantieparken nog sponsor waren van de Eredivisie waren de fans en de selectie ooit eens in Zandvoort. Ook destijds was het ontzettend druk op het bungalowpark. Een ook nu hebben ruim 2.200 Ajax-fans een weekeinde geboekt.

Ties Beernink is van de gasten. De tiener was een van de supporters die graag gebruik maakte van de pendelbus die van Zeewolde naar de Amsterdam ArenA op en neer reed. Zo hoefden de seizoenkaarthouders niets te missen van de wedstrijd en van het weekeinde. Ties kreeg het Ajax-weekend van zijn ouders als cadeau voor zijn verjaardag. Zelf gaat hij altijd met z’n vader naar de ArenA om de wedstrijden te kijken, maar bij Ajax - sc Heerenveen vergezelt zijn moeder hem. Moeder Sylvia draagt bovendien een shirt van Derk Boerrigter. Zelf is Ties fan van Christian Eriksen. ,,Hij mag morgen als hij wil zes tenues tekenen”, lacht Sylvia om het fanatisme van haar zoon.

Ties Beernink en zijn moeder Sylvia klaar voor vertrek naar de ArenA. Ties Beernink en zijn moeder Sylvia klaar voor vertrek naar de ArenA.

Ajax organiseert dit weekeinde omdat de club graag zichtbaar wil zijn voor de fans in de regio. Alleen de jaarlijkse Ajax Open Dag is daarvoor in de ogen van de club te weinig. Daarom gaat de Ajax Supportersvereniging het land door met speciale supportersavonden en wordt met de Ajax Foundation StreetWise georganiseerd. Samen met de SVA en Ajax Camps & Clinics wordt nu dit weekeinde gehouden waardoor de families nog meer het Ajax-gevoel geven en aan het sporten te krijgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag:
- Live kijken naar Ajax - sc Heerenveen op groot scherm
- Een voor- en nabeschouwing op de wedstrijd door oud-spelers

Zaterdag:
- Ajax-speurtocht door het park
- Meet and greet met Ajax-selectie
- Actieve clinics met Ajax-spelers
- Ajax-kidsdisco met Lucky

Zondag:
- Ajax Kidstour met de Ajax Vrouwen
- Ajax Quiz!

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De jeugd kon de wedstrijdspanning wegspringen. De jeugd kon de wedstrijdspanning wegspringen.
Het park straalt Ajax uit. Het park straalt Ajax uit.
Supporters wachten op het vertrek naar de wedstrijd waar ze live getuigen van zijn. Supporters wachten op het vertrek naar de wedstrijd waar ze live getuigen van zijn.