Menu
Ajax feestelijk onthaald door AEGON

Ajax feestelijk onthaald door AEGON

Ajax is donderdagmiddag feestelijk onthaald op het hoofdkantoor van hoofdsponsor AEGON in Den Haag. De gehele staf en selectie waren in de hofstad aanwezig om de schaal aan de medewerkers van AEGON te tonen. Doordat de recordkampioen woensdag de titel prolongeerde, werd ook het bezoek van vorig seizoen aan AEGON nog eens dunnetjes overgedaan.

Nadat spreekstalmeester Wim Bohnenn vanaf 14.00 uur de in grote getale toegestroomde medewerkers heeft toegesproken, verschijnen de technische staf en selectie ten tonele. Even later gevolgd door de voorzitter van de raad van bestuur, Alex Wynaendts, die de Ajacieden toespreekt. ,,Ik wil jullie bedanken en iedereen vragen voor een geweldig applaus voor de kampioen van Nederland", opent de bestuursvoorzitter zijn betoog. ,,Jullie hebben deze titel te danken aan kracht, karakter, visie en vertrouwen en zijn daarmee een voorbeeld voor iedereen." Als klap op de vuurpijl steekt Wynaendts de loftrompet over trainer Frank de Boer. ,,Zonder jou was het nooit gelukt, we zijn trots op jou."

Daarna wordt enkele jeugdige bezoekers de kans geboden tot het stellen van vragen aan de spelers. ‘Wie zou je ooit eens willen zijn?’, wil iemand graag weten van Jan Vertonghen. De Belg denkt hardop na en antwoordt: ,,Ik zou ooit graag willen scoren in een kampioenswedstrijd, dus ik zou wel Siem de Jong willen zijn", refereert hij aan zijn ploeggenoot die woensdag in navolging van vorig seizoen tweemaal trefzeker was in het kampioensduel.

De selectie wordt welkom geheten bij hoofdsponsor AEGON. De selectie wordt welkom geheten bij hoofdsponsor AEGON.

Tot slot vertrekken de spelers omstreeks 15.15 uur naar een aparte ruimte voor het uitdelen van handtekeningen. Tevens worden zij door menigeen gewillig op de plaat gezet, waarbij sommige Ajacieden hun slaaptekort maar moeilijk kunnen onderdrukken.

,,Volgens mij gingen we om 00.00 uur weg bij de ArenA", graaft de bijna afgezwaaide André Ooijer in zijn geheugen. ,,Daarna hebben we een mooi feest gehad vlakbij het Rembrandtplein." Eerder had de 37-jarige routinier zich ook kostelijk vermaakt op het veld. ,,Dat was een belevenis", beaamt hij. ,,Jan die mij de aanvoerdersband overhandigde, Toby die een buiging maakte bij de wissel en de spelers die mij op de schouders namen. Dat was niet allemaal vanzelfsprekend."

Dan is het mooi geweest en vertrekt de selectie naar de Museumbar, waar zij wordt herenigd met de technische staf die eerder was achterbleven op het podium en met schaal en al poseerde met de medewerkers van AEGON.

Niet veel later klinkt het sein voor vertrek en maakt de kersverse landskampioen zich op voor de terugreis naar Amsterdam waar later de officiële huldiging zal plaats hebben op het ArenaPark. Conclusie: Ajax mag blij zijn met AEGON en andersom!

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: AEGON Ben Verbeek

Christian Eriksen luistert toe. Christian Eriksen luistert toe.
Trainer Frank de Boer wordt geïnterviewd. Trainer Frank de Boer wordt geïnterviewd.