Menu
Ajax feliciteert F-Side met 40ste verjaardag

Ajax feliciteert F-Side met 40ste verjaardag

De F-Side vierde rondom Ajax – FC Utrecht zijn 40ste verjaardag. Na de start in 1976 in het oude Ajax-stadion de Meer, zijn de F-Siders ook in de Amsterdam ArenA een onmisbare steun voor de Ajacieden. Voorafgaand aan het duel met de Domstedelingen sprak John Heitinga de F-Side namens heel Ajax toe.

Gehuld in de F-Side-hoodie die hij (waarschijnlijk) ontving bij zijn afscheid als actief voetballer, sprak John Heitinga mooie woorden richting de fans op de eerste ring Zuid. ,,Gefeliciteerd F-Side. Jullie zijn unieke, mooie supporters die de club steunen in binnen- en buitenland’’, liet Heitinga het door de ArenA galmen.

De verdediger in ruste en huidig trainer op de Toekomst, putte ook uit eigen ervaring. Heitinga was als verdediger een onvervalste publiekslieveling. Vooral bij de fanatiekste supporters en dus ook bij de F-Side. ,,Zoals jullie zelf zeggen: F-Side is niet makkelijk. Ik ben zelf vaak toegezongen. Gefeliciteerd en bouw een feestje. Maar eerst drie punten tegen FC Utrecht!’’ Vlak voor de aftrap bewees de F-Side weer eens waar het zo goed in is: sfeer maken. Eerst werd een spectaculair doek ontrold, waarbij de Nachtwacht van Rembrandt in een modern Ajax-jasje was gestoken. Vervolgens ontstaken de F-Siders een spectaculair (georganiseerd) vuurwerk.

Ajax feliciteert de F-Side met zijn 40ste verjaardag!

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst