Menu
Ajax feliciteert mevrouw Van Andel

Ajax feliciteert mevrouw Van Andel

Hendrikje van Andel vierde woensdag haar 115e verjaardag. De oudste inwoonster van de wereld, tevens hartstochtelijk Ajax-fan, werd op deze heuglijke dag flink in het zonnetje gezet. Namens het koningshuis kwam prinses Laurentien op bezoek, Simone Freling en Danny Hess overhandigeden haar namens Ajax een aantal mooie cadeau´s.

Verzorgingstehuis de Westerkim in Hoogeveen, waar mevrouw van Andel woont, is trots op de oudste inwoonster van de wereld en had ter gelegenheid een speciaal lied voor de bewoonster gemaakt. Directeur Johan Beijering en burgemeester Urlings spraken mooie woorden tot de jarige, waarna Hendrikje van Andel vereerd werd met koninlijk bezoek. Prinses Laurentien overhandigde de oudste dame ter wereld namens de familie een mooi cadeau en sprak enige tijd met de 115-jarige. Maar niet al te lang, "want Ajax wil u ook graag feliciteren", was de prinses goed op de hoogte van de andere interesse van Van Andel.

Simone Freling en Danny Hess overhandigden Van Andel namens Ajax het boek met honderd jaar geschiedenis van de Amsterdamse voetbalclub en de beroemde foto van Johan Cruijff, Piet Keizer, Klaas Nuninga en Sjaak Swart, gesigneerd door de vier geportretteerden. De oude Ajacied volgt de wedstrijden van haar club niet zelf meer via televisie of radio, maar laat zich door haar medebewoners op de hoogte stellen van de prestaties van de Amsterdammers, want ondanks haar leeftijd blijft ze een trouwe fan. Zelfs als Ajax in de onderste regionen op de ranglijst van de competie zou verkeren, dan nog blijft ze ´haar´ Ajax trouw, zo liet ze weten.